Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μετάθεση της διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΝΔ το πρώτο τρίμηνο του 2022 (video)

Την αναβολή του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη μετάθεση των εργασιών του Συνεδρίου για το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω των συνθηκών που δημιουργούνται από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον του πανδημικού ιού.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022».

«Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό συνέδριο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα για rapid test. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα» είπε.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων τακτικών συνεδρίων με την εξαίρεση του 2020 λόγω covid και θεωρώ επιβεβλημένο να προχωρήσουμε σε αυτή την μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η πρότασή του για νέο γενικό γραμματέα είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ενώ εισηγήθηκε τη διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως πολιτικής επιτροπής με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή γενικού γραμματέα πριν το τέλος του έτους.

«Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα και εισηγούμαι τη διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως πολιτικής επιτροπής με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων» είπε ο πρωθυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος