Κούγιας για δικογραφία Λιγνάδη: Ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη συγκλονίζουν συθέμελα τον χώρο του θεάτρου και της ελληνικής κοινωνίας. Συνεχίζεται η έρευνα για τη δράση του, ενώ διευρύνεται ο κύκλος των αποκαλύψεων. Αντίγραφο της δικογραφίας έλαβε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για “δικογραφία – τηλεγράφημα”. Με δήλωσή του ο δικηγόρος πριν από λίγο ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του σκηνοθέτη.

«Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη» είπε.

“Εκπλήσσομαι πώς με αυτό το προανακριτικό και ανακριτικό υλικό παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία” είπε επανερχόμενος αργότερα με γραπτή δήλωσή του.

Αναφέρει πως οι μηνύσεις δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και κάνει λόγο για “χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες”, από “δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα”.

Επίσης συμπληρώνει πως “οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα”.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ “Ειδικές Αποστολές” ο κ. Κούγιας είχε προϊδεάσει πάντως για την υπερασπιστική του γραμμή στην περίπτωση που αναλάμβανε τελικά την υπόθεση λέγοντας ότι θα δοθεί βαρύτητα στην αξιοπιστία των μαρτύρων, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια, αλλά η προσωπικότητα του βιασθέντος έναντι του φερομένου ως βιαστού, ενώ δήλωνε εντυπωσιασμένος, μετά τη συναντηση που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη “από την παιδεία και την αγωγή του”.

Ο κ. Κούγιας προσήλθε νωρίτερα σήμερα στον γραφείο της ανακρίτριας για να ζητήσει παράταση της προθεσμιας μέχρι την Πέμπτη για την απολογία του Δ. Λιγνάδη κάτι που ωστόσο δεν διασαφηνίστηκε εάν του χορηγήθηκε καθώς αποχώρησε εκνευρισμένος έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου για το αν δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Οπως έγινε τελικά γνωστό αύριο Τετάρτη 24/02 , στις 12.00, αναμένεται να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, μαζί με τον κ. Κούγια προκειμένου να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

«Υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι έχουν δηλώσει διατεθειμένοι να εμφανιστούν ενώπιον της ανακρίτριας (…) Εχουν στοιχεία και για τους ιδίους και για τρίτους» είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος των μηνητών Γιάννης Βλάχος. Ο ίδιος είχε μιλήσει για τραυματισμό του τεκμηρίου αθωότητας, αναφερόμενος στα όσα είχε πει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος “επείσθη από τη δικογραφία ενώ προηγουμένως υποστήριζε ότι δεν θα αναλάμβανε την υπεράσπιση ενός παιδεραστή”.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν, ότι δομές ανηλίκων, προωθούσαν προσφυγόπουλα στο θεατρικό εργαστήρι του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ σοκάρουν οι νέες καταθέσεις μαρτύρων για όσα γνώριζαν σχετικά με τη ζωή, τη δράση και την προσωπικότητά του.

Νέος κύκλος αποκαλύψεων και καταγγελιών για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων έχει δει το φως της δημοσιότητας καθώς όλο και περισσότερα θύματα αποφασίζουν να μιλήσουν και να περιγράψουν τα όσα υπέστησαν.

Δικαστικές εξελίξεις αναμένονται και για δεύτερο ηθοποιό, μετά τις καταγγελίες συναδέλφου του, για βιασμό.

Διαβάστε επίσης

Ο Αλ. Κούγιας στις “Ειδικές Αποστολές” – Τι είπε για την πρώτη συνάντηση με τον Δ. Λιγνάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος