Ο Αλ. Κούγιας στις “Ειδικές Αποστολές” – Τι είπε για την πρώτη συνάντηση με τον Δ. Λιγνάδη

Για την πρώτη του επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη αφότου ανέλαβε την υπεράσπισή του χθες μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή Ειδικές Αποστολές. Τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ και συνομίλησε μαζί του για αρκετή ώρα μένοντας εντυπωσιασμένος, όπως είπε, από την παιδεία και την αγωγή του. «Τουλάχιστον έτσι εμφανίστηκε σε μένα» είπε.

Είπε πως έχει ζητήσει στοιχεία για όλη του τη διαδρομή και μετά θα έχω πάλι συνάντηση μαζί του για να δω εάν επιβεβαιώνονται όσα διαβάζω. Στα δικαστήρια δεν δικάζονται χαρτιά, δικάζονται άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους» είπε και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μόλις θα έχει πλήρη γνώση της δικογραφίας, οπότε και θα ανακοινώσει κατά πόσο αναλαμβανει τελικά την υπόθεση. Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης βαρύνεται με κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή.

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την ένστασή για την κλήση του όχι μέσω της συνήθους διαδικασίας διερεύνησης κακουργημάτων, καθώς αυτό του στερεί χρόνο προετοιμασίας για την απολογία του. «Έχω εκφράσει την αντίθεσή μου για την ενεργοποίηση του εντάλματος σύλληψης. Προσωπικά δεν θα δεχόμουν να απολογηθεί υπό τον ασφυκτικό κλοιό ενός εντάλματος σύλληψης, καθώς δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις» είπε και έκανε λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωώτητος του καθώς πριν καταδικαστεί κάποιος δεν μπορεί κανείς να τον καταδικάζει και να δημιουργεί συνθήκες που του στερούν το δικαίωμα της δίκαιης δίκης.

Αυτό στο οποίο θα δοθεί βαρύτητα είναι η αξιοπιστία των μαρτύρων, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια, αλλά η προσωπικότητα του βιασθέντος και του φερομένου ως βιαστού, είπε ο κ. Κούγιας.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος