Εισηγήσεις ειδικών: Με rapid tests οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο, τράπεζες, εξωτερικούς χώρους εστίασης

Οι προβλέψεις των ειδικών για αυξημένα κρούσματα επιβεβαιώνονται και θέτουν τη χώρα εκ νέου σε κατάσταση συναγερμού. Το τέταρτο κύμα χτυπά κυρίως τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Στο τραπέζι μπαίνουν νέα μέτρα από τους ειδικούς με στόχο την ανάκρουση της μετάδοσης του κορονοϊού. Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγείται στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και επικεντρώνονται τόσο στο πεδίο της διασκέδασης και της εστίασης όσο και της εργασίας. Με την αυξητική πορεία των κρουσμάτων χθες Δευτέρα να φθάνει περίπου τα 5.500 σήμερα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή του καθώς αναμένονται γύρω στα 6.500 νέα.

Η εισήγηση των ειδικών

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid tests την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.
  • Υποχρεωτικά rapid tests για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
  • Αυστηρή χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου το επιβάλλουν οι συνθήκες. Έτσι πλέον ουσιαστικά οι πολίτες θα πρέπει να φορούν παντού μάσκα, εκτός κι αν περπατούν κάπου χωρίς κόσμο ή φυσικά αθλούνται.
  • Ενισχύονται οι περιορισμοί σε ανοιχτούς χώρους, όπως εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Στις 6 το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος