Η σταδιακή άρση των μέτρων με ορίζοντα το Πάσχα συνεχίζεται. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε ότι αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους από το 50% που ίσχυε τις τελευταίες 3 εβδομάδες, στο 75%. Επίσης, οι ειδικοί αποφάσισαν την αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία στο 100%.
Στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκε και η πιθανότητα της μείωσης των self test στα σχολεία, δηλαδή από δύο που γίνονται μέσα στην εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη σε ένα, ωστόσο για το θέμα αυτό αναμένεται να ληφθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα.
Τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε αύξηση, ωστόσο χωρίς να προκαλεί ανησυχία, καθώς οφείλεται στην ήπια λοίμωξη που προκαλεί η μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο:
- 496.409 τεστ
- 23.335 κρούσματα με τη θετικότητα στο 4,7%
- 360 διασωληνωμένους
- 61 θανάτους
Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση
Σχετικά Άρθρα: Στο 75% τα γήπεδα, στο 100% τα πλοία — Την επόμενη βδομάδα απόφαση για τα self test στα σχολεία
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος