Στο 75% τα γήπεδα, στο 100% τα πλοία — Την επόμενη βδομάδα απόφαση για τα self test στα σχολεία

Η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων ολοκληρώθηκε. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους στο 75% από 50%. Επίσης, αποφάσισαν την αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία στο 100%.

Στο 100% ανεβαίνει η χωρητικότητα στα πλοία και στο 75% η πληρότητα στα γήπεδα από το 50%, που ίσχυε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με απόφαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν και την πιθανότητα της μείωσης των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία από δύο την εβδομάδα σε έναν, ωστόσο για το θέμα αυτό αναμένεται να ληφθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Οι επιστήμονες έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έως το Πάσχα, εφόσον οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέπουν.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου παρατηρείται ύφεση της πανδημίας, με μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων, του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σταδιακή υποχώρηση των «σκληρών δεικτών», που αφορούν τις διασωληνώσεις και τους θανάτους.

Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο ρυθμός μείωσης των ημερήσιων καταγεγραμμένων κρουσμάτων παρουσιάζει επιβράδυνση, χωρίς αυτό να προκαλεί ανησυχία, λόγω της ήπιας λοίμωξης που προκαλεί η παραλλαγή Ομικρον.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος