Κορονοϊός: Σταθεροποιημένες σε υψηλά επίπεδα οι νέες μολύνσεις – Χωρίς επιβάρυνση το ΕΣΥ

Για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 22.000 νέες μολύνσεις από κορονοϊό. Και μπορεί η διασπορά της πανδημίας να αυξάνεται λόγω της υπερ-μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον και της παραλλαγής της, Όμικρον 2, ωστόσο δεν επιβαρύνεται το ΕΣΥ καθώς τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 285.146 τεστ, 24.256 κρούσματα, 348 διασωληνωμένους και 59 θανάτους. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έφθασαν τις 338.

Ο Θάνος Πλεύρης πάντως τόνισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά πλέον έχει χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο αισιόδοξους και αναφέρθηκε και στους θανάτους εκτός ΜΕΘ «Παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε 300 κενές κλίνες ΜΕΘ-Covid, εχθές τα 2/3 των ασθενών που απεβίωσαν ήταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας επειδή με βάση ιατρικά κριτήρια δεν συνίστατο ούτε η διασωλήνωση, ούτε η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Τα δύο self test την εβδομάδα παραμένουν μέχρι τέλος Μαρτίου και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα αν θα μειωθούν σε ένα από την 1η Απριλίου. Τα κρούσματα πάντως στα παιδιά μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, αποτελώντας το 27% του συνόλου των κρουσμάτων (εφέ διαφάνεια).

«Οι μαθητές μάλλον έχουν κολλήσει όλοι και οι μάσκες να βγουν από τα σχολεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Αναφορικά με την έξοδο από το ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα είπε πως δεν είναι μία ειλημμένη απόφαση. «Το μέτρο τέθηκε για την ασφάλεια των συναδέλφων, εφόσον τα δεδομένα αλλάζουν όλα μπορούν να ξανασυζητηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες νοσηλείες αφορούν στους άνω των 65 ετών, στο τραπέζι της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι η χορήγηση 4ης δόσης σε αυτές τις ηλικίες.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος