Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Τι λέει ο Κ. Γουργουλιάνης για την εξέλιξη της πανδημίας (video)

O Kωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μίλησε στην ΕΡΤ για την πορεία της πανδημίας και το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

«Ο ιός αυτά τα δύο χρόνια έχει γίνει περισσότερο μεταδοτικός και λιγότερο θανατηφόρος. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε περισσότερο προστατευμένοι από τα εμβόλια και από τα εμβόλια», δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο με τον αριθμό των μολύνσεων αλλά αν έχουμε βαριά περιστατικά και δεν έχουμε», είπε ο κ. Γουργουλιάνης επισημαίνοντας ότι το 80% των ανθρώπων πάνω από τα 80 είναι ανεμβολίαστοι.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ο ίδιος πρότεινε να τη φοράμε, ιδίως όταν είμαστε σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. «Το τελευταίο που πρέπει να αρθεί είναι οι μάσκες σε κλειστούς χώρους», τόνισε. «Η μόλυνση στις οικογένειες στη Νορβηγία και την Ελλάδα είναι πάνω από το 50%. Όσον αφορά τα σχολεία συμφωνώ ότι πρέπει να ελαττώσουμε τα μέτρα για τις μάσκες και τα τεστ. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος