Κορονοϊός: Προβληματισμός για χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών και αύξηση κρουσμάτων – Πέθανε 29χρονος στα Τρίκαλα

Ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού των πολιτών απασχολεί τις αρχές, ενώ την ίδια ώρα στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να παρατηρείται αύξηση των μολύνσεων. Προβληματισμός υπάρχει και για τις εισαγωγές ασθενών, που ξεπερνούν τα εξιτήρια γεγονός που προκαλεί πίεση στα νοσοκομεία.

Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε την Παρασκευή 15/10, 423 λοιμώξεις, δηλαδή μόλις 73 λιγότερες από την Αττική. Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σημείωσαν η Λάρισα και η Ημαθία (119), ενώ σε αρκετά υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η διασπορά σε Αχαΐα (96), Μαγνησία (92), Ξάνθη (87), Πιερία (79), Μεσσηνία (77) και Έβρο (76).

Τα εισιτήρια νέων ασθενών με Covid-19, παραμένουν σε καθημερινή βάση περισσότερα από τα εξιτήρια. Πάνω από 200 είναι οι νέες εισαγωγές ημερησίως, ενώ χθες αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι κατά 20 και έφθασαν τους 368.

Ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει χαμηλός με περίπου 1,3 ανεμβολίαστους στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ προβληματισμό στις αρχές προκαλεί το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων και στους άνω των 80 που φθάνει το 25%.

Εν τω μεταξύ, στα Τρίκαλα, ένας νέος 29 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστος έχασε το πρωί της Παρασκευής (15/10) τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων. Δεν είχε κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα αλλά ο θάνατός του επιβεβαιώνει ότι η νόσος δεν κάνει διακρίσεις ηλικιακές. Είναι το 2ο θύμα στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών που έχασε τη ζωή του μέσα σε 2 εβδομάδες.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος