Έκκληση της Μ. Γκάγκα για εμβολιασμό των νέων – Με βεβαίωση αρνητικού self test οι μαθητές τη Δευτέρα στα σχολεία

Εντείνεται η ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού για την αύξηση των κρουσμάτων ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στέλνει μήνυμα στους ανεμβολίαστους, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι κάτω των 30 που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Έκκληση για εμβολιασμό απευθύνει με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η αναπληρώτρια Υπουργός Yγείας, Μίνα Γκάγκα επισημαίνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και 20χρονοι, ενώ καλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν τόσο με το Υπουργείο Υγείας αλλά και τους γιατρούς τους προκειμένου να λυθούν όλες οι απορίες και οι προβληματισμοί τους. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δοθεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και ενημέρωσης για τον εμβολιασμό αλλά και ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας ώστε νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία να έχουν πλήρης ενημέρωση.

Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν…

Δημοσιεύτηκε από Μίνα Γκάγκα-Mina Gaga στις Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα (18/10) οι μαθητές θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία να έχουν τη βεβαίωση αρνητικού self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης. Τα παιδιά που δεν έκαναν το self test την προηγούμενη Πέμπτη λόγω του ότι δεν λειτούργησαν τα σχολεία τους λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να το κάνουν σήμερα Κυριακή (17/10) και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν self test και αύριο Δευτέρα (18/10) και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα, ώστε να μπορέσουν να επιδείξουν τη σχολική κάρτα κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία την Τρίτη (19/10).

Εν τω μεταξύ, κινητή μονάδα βρέθηκε από νωρίς σήμερα Κυριακή (17/10) στο Αργυροπούλι, στο πλαίσιο της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, που συνεχίζεται για τρίτη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος