Κολωνός: Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η μητέρας της 12χρονης – Aναμένεται ένταλμα σε βάρος γυναίκας

Array

Την Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί η 37χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία. Η γυναίκα, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της. Μετά τη σύλληψή της συνελήφθη και ο πατέρας του κοριτσιού για ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εντός της μέρας αναμένεται να εκδοθεί ακόμη ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος μιας γυναίκας η οποία φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Κατά τον αστυνομικό συντάκτη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Γιώργο Γεραφέντη, σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη δεν έχει πει κάτι σοβαρό στους αξιωματικούς και αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 12χρονη δεν κατέθεσε συμπληρωματικά στο τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας καθώς η ψυχολόγος που την παρακολουθεί έκρινε ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Το κορίτσι και τα μικρότερα πέντε παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν στο «Παίδων» όπου φιλοξενούνται.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών στρέφεται στο να αναγνωρίσει το κορίτσι τα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί μέσα από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα του 53χρονου και της ίδιας. Κατά τις σχετικές πληροφορίες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 16άτομα.

Για την υπόθεση ο πρόεδρος της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα ώστε να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου αλλά και της οικογένειας της ανήλικης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα ενώ αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης.

Βασικό ρόλο φέρεται να είχε η 37χρονη μητέρα, στην υπόθεση της 12χρονης που έχει σοκάρει, σύμφωνα με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, που αντιμετωπίζει.

«Αρνείται τις κατηγορίες. Κλαίει, λέει θα αυτοκτονήσει, μη της πάρουν τα παιδιά φοβάται» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Τα στελέχη της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων, εδώ και μέρες την είχαν βάλει στο στόχαστρο τους, βάσει κάποιων ενδείξεων .

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντοπίστηκαν ύποπτα εμβάσματα, χρήματα δηλαδή που μπήκαν στον λογαριασμό της, τα οποία φέρονται να μην ήταν μόνο από τον 53χρονο Ηλία Μίχο αλλά και από πελάτες- παιδεραστές, που επί της ουσίας βίαζαν το παιδί.

«Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος 2 ποσά. 20, 25 ευρώ» δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Από τις αναλύσεις των κινητών τόσο του Μίχου όσο και της 12χρονης, φέρονται να έχουν προκύψει τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα με την 37χρονη ενώ φυσικά εξετάζεται και το δικό της κινητό.

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Φύλλο και φτερό αναμένεται να γίνουν οι λογαριασμοί των μελών της οικογένειας της 12χρονης , του Ηλία Μίχου και της οικογένειας του, μετά την παραγγελία του προέδρου της αρχής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αν εντοπιστούν ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα των ατόμων που θα ελεγχθούν, τότε θα σχηματιστεί νέα δικογραφία και θα δεσμευτούν τα συγκεκριμένα ποσά.

Εν αναμονή νέων ενταλμάτων

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα, μετά από νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε και η συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης το βράδυ της Τετάρτης στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων.

Ένα από αυτά τα εντάλματα φέρεται να αφορά πρόσωπο που χαρακτηρίζεται «κλειδί» στην υπόθεση, μετά από προσπάθεια συγκάλυψης της τρομερής αυτής υπόθεσης. Φέρονται να υπήρχαν επικοινωνίες της μητέρας της 12χρονης, με άτομο από το περιβάλλον του 53χρονου. Από την πλευρά της η 37χρονη φέρεται να απειλούσε το εν λόγω άτομο το οποίο με τη σειρά του έδωσε χρήματα για να μην ανοίξουν τα στόματα.

Οι αρχές φέρεται να έχουν φτάσει και στα ίχνη και κάποιων άλλων ατόμων, από έναν αριθμό περίπου 15 ανδρών, που έδωσε η ανήλικη κατά την διάρκεια των δύο πρώτων καταθέσεων της στο ανηλίκων, παρουσία παιδοψυχολόγου της υπηρεσίας.

Για την υπόθεση πριν την καταγγελία στις 3 Σεπτεμβρίου, είχε επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ένας άνθρωπος που εμφανίστηκε ως θείος ενός κοριτσιού λέγοντας πως είχε εντοπίσει περίεργες επικοινωνίες στο κινητό της με μεγάλους ανθρώπους.

Τους παραπέμψαμε να πάνε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας ανήλικων που είναι οι αρμόδιοι και πιο κατάλληλοι αστυνομικοί όταν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις, όπου τελικά φαίνεται ότι πήγαν, ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι έχουν δεχθεί σοβαρότατες αναφορές για την οικογένεια της 12χρονης, για τις οποίες θα ενημερώσουν την εισαγγελία: «Αν πραγματικά αποδειχτούν αυτές οι αναφορές τότε έχουμε πολύ χειρότερα πράγματα στην οικογένεια και το χειρότερο είναι ότι τα παιδιά θα διασκορπιστούν στα ιδρύματα».

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το παιδί και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, που συνελήφθη ως ένας από τους άνδρες που φέρονται να την βίασαν.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Γιώργος Γεραφέντης, Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος