Κολωνός: Στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι – Προχωρά η ταυτοποίηση και άλλων προσώπων

Array

Στις 11 το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας, για να απολογηθούν οι δυο κατηγορούμενοι, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Ο 53χρονος προσήλθε χωρίς να έχει κάποιον δικηγόρο, και αναμένεται η ανακρίτρια να προχωρήσει σε διορισμό. Ο Μίχος πρέπει σήμερα να απολογηθεί, καθώς έχει περάσει η πενθήμερη διορία, ενώ έχει δικαίωμα σιωπής και να προσέλθει άλλη μέρα προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επίσης θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον νέο δικηγόρο, που θα του οριστεί, και να αποφασίσουν τι ακριβώς θα πει στην απολογία του.

Σημειώνεται ότι χθες είχε γίνει γνωστό πως αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του Μίχου δύο δικηγόροι, οι κ.κ. Χρονόπουλος και Νουλέζας, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν τελικά να τον αναλάβουν.

Ο κ. Χρονόπουλος γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια δηλώσεων του από την Ευελπίδων ότι είναι ελλιπής η δικογραφία, καθώς δεν περιλαμβάνονται συνομιλίες από τα κινητά και άλλα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί. Επίσης έχει προσωπικούς λόγους που τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

Ο ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Τρίτης 11 Οκτωβρίου με τον κύριο κατηγορούμενο, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ, και του εξέθεσε συνοπτικά τα πραγματικά περιστατικά.

Ερωτηθείς για το αν θα αναλάβει την εκπροσώπηση του 53χρονου, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποίηθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την οργή της κοινωνίας. Ωστόσο, για τον αναλάβει την υπόθεση θα πρέπει πρώτα να έχει διαβάσει τη δικογραφία και να έχει λάβει εξηγήσεις από τον κατηγορούμενο για το υποκειμενικό και αντικειμενικό στοιχείο των αδικημάτων. «Μιλάμε για ένα βιασμό ενός ανήλικου παιδιού που έχει συμπληρώσει μόλις τα 12 χρόνια, δηλαδή μιλάμε για εξαναγκασμό σε εξώγαμο συνουσία χωρίς τη θέλησή του, με τη χρήση βίας και σωματική βία» ανέφερε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα μέχρι το πρωί της Τετάρτης (12/10) δεν είχε λάβει έγγραφη εξουσιοδότηση και αμοιβή για να τον εκπροσωπήσει στην αποτρόπαιη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που συνταράσσει την ελληνική κοινωνία.

Την Τρίτη (11/10) δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 53χρονου από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια, καθώς επίσης του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό του κοριτσιού.

Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές και για τα άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε νοσηρές πράξεις κατά της 12χρονης. Κάθε φορά που θα ταυτοποιείται κάποιος και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του τότε θα καταργείται το πέπλο της ανωνυμίας και θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του.

Οι αρχές εξετάζουν, παράλληλα, εάν ο 53χρονος δρούσε μόνος του ή είχε και συνεργούς, ενώ διερευνούν τα ίχνη όσων ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν και εκείνοι το ανήλικο κορίτσι.
Στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, αναζητούν οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου φερόμενου παιδεραστή.

Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε ανώνυμα Chat, και από εκεί «ψάρεψε» τους 213 ενδιαφερόμενους πελάτες, που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν με το παιδί.

Σχετική είδηση: Πολιτική αντιπαράθεση για την σοκαριστική υπόθεση με τη δράση του 53χρονου

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος