Κολωνός: Στη ΓΑΔΑ ακόμη δύο άντρες που συνομίλησαν με την 12χρονη – Τι αποκαλύπτουν οι ηλεκτρονικές συνομιλίες Mίχου

Ταυτοποιήθηκε 43χρονος ημεδαπός, χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, που συνομιλούσε με την 12χρονη από τον Κολωνό. Παρουσιάστηκε, ακόμη, αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και 54χρονος ημεδαπός, χρήστηςτης ίδιας εφαρμογής.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκε 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος μεσημβρινές ώρες σήμερα (20/10) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε, τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους απέκτησε επαφή, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Επίσης, μεσημβρινές ώρες σήμερα (20/10) παρουσιάστηκε αυτοβούλως και έτερος ημεδαπός, 54 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει με ανήλικο άτομο.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Στον 33χρονο που συνελήφθη το Σαββατοκύριακο και κρατείται στον 7 όροφο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ, μετέβη ψυχίατρος προκειμένου να τον εξετάσει και να αποφανθεί αν πρέπει να οδηγηθεί ή όχι σε ψυχιατρικό κατάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε νευρικό κλονισμό.

Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συνομιλίες του Ηλία Μίχου με υποψήφιους πελάτες, μέσω του πλαστού προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος, υποδυόμενος το κορίτσι. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες. Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό για τη δράση του παιδοβιαστή και προαγωγού.

Ο Ηλίας Μίχος, φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Η μητέρα, κατηγορείται ότι προέτρεπε την 12χρονη να συναντάει άντρες και συγκεκριμένα εννέα και να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι είχε άγνοια για την εμπλοκή του Ηλία Μίχου.

Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για έξι δικηγόρους για διαρροή της δικογραφίας

Έγινε ακόμη γνωστό, ότι με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσούδιέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Γ. Πανούσης: Ή θα λέμε «σόδομα και γόμορα» ή θα δούμε τι έχει συμβεί μέσα στην οικογένεια

Τους λόγους για τους οποίους σοκάρει την ελληνική κοινωνία η υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού, ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός.

«Μας απασχολεί γιατί είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, έχουμε έναν άνθρωπο 53 χρονών που μέχρι τότε εμφάνισε τέτοια στοιχεία, έχουμε ένα πολύ μικρό κορίτσι, έχουμε έναν περίγυρο περίεργο, έχουμε όχι μόνο έναν βιασμό, αλλά πολλούς βιασμούς, σε οίκους ανοχής, έχουμε εκβιασμούς, έχουμε παραβιάσεις των πάντων, όλων των κανόνων ηθικής, έχουμε πολλούς πελάτες και μαστροπεία. Άρα είναι πολυσύνθετο γιατί αν το δεις αλλιώς, την ίδια ώρα, παππούς βιάζει την κόρη, ποδοσφαιριστής βιάζει ένα 4χρονο, ένας πατέρας βιάζει την κόρη, ένας άλλος βιάζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, δηλαδή δεν είναι ένας» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Δεν πρόκειται για κυκλώματα αναγκαστικά, υποστήριξε ο κ. Πανούσης, «είναι ο περίγυρός μας, είναι η μάνα μας, η θεία μας, ο πατέρας μας». «Έχουμε ένα πρόβλημα μέσα στην οικογένεια, μεταφέρεται στην μικροκοινωνία, διαμορφώνονται αντιλήψεις μέσα από διάφορα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, από τον σεξοτουρισμό μέχρι την διαφοροποίηση των έμφυλων καταστάσεων, μέσα σε αυτά μπαίνουν οι γυναικοκτονίες, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, απίθανες σεξουαλικές προτιμήσεις, ο καθένας παντρεύεται με τον εαυτό του, έχουν φτιαχτεί άλλα όρια ηθικής. Πάμε σε άλλο κόσμο, ο οποίος δεν φοβάται να ξεπεράσει τα όρια» προσέθεσε.

«Ή θα πεις λοιπόν “σόδομα και γόμορα, η ελληνική κοινωνία γεννάει καθημερινά 100άδες, χιλιάδες τέτοιους διεστραμμένους, τέτοια τέρατα” ή θα προσπαθήσεις να δεις αλλιώς το θέμα, να δεις τι έχει συμβεί μέσα στην οικογένεια, τι έχει συμβεί μέσα στις ερωτικές μας φαντασιώσεις και στο παιχνίδι χωρίς όρια, τι έχει συμβεί μέσα στις μη αναστολές των ηθικών κανόνων και των κανόνων κοινωνικής συμβίωσης. Άρα πέρα των άρρωστων αντιλήψεων, του άρρωστου περιβάλλοντος, καμιά φορά και των άρρωστων θεσμών, πολλές φορές και των άρρωστων ΜΜΕ, το ζήτημα είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς έτσι εν θερμώ. Γιατί αν αφαιρέσεις την αστυνομική πλευρά και την ποινική πλευρά, μένει μια μεγάλη τρύπα, εκεί θα πέσουμε όλοι αν δεν προσέξουμε» συμπλήρωσε ο κ. Πανούσης.

Μάλιστα, ο κ. Πανούσης διερωτήθη, εάν οι αντιλήψεις μας έχουν δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα και υπάρχει μια προδιάθεση να αποδοχής των ακραίων, παρότι «ο καθένας εξωτερικά τα καταδικάζει και μιλάει για ευνουχισμούς και θανατική ποινή». «Αν το δει κανείς διαφορετικά, απ’ έξω, θα έβλεπε ότι σε όλη την καθημερινότητά μας, την κοινωνική, την αντικοινωνική, την τηλεοπτική, την εικονική, την φαντασιακή, στο ακραίο πάμε, στο τερατώδες πάμε, στον ήρωα που περνάει τα όρια πάμε, δεν πάμε στην ήσυχη ζωή την  νομοταγή, του κυρ Παντελή. Άρα αυτό έχει προετοιμαστεί, όχι τόσο στην τερατώδη ακραία μορφή του, μέσα στις συνειδήσεις μας, μέσα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, γιατί αυτά βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αυτά βλέπουμε στα φιλμ, αυτά βλέπουμε γενικώς, την αρνητική πλευρά της ζωής μας, το ζωώδες μέρος της ανθρώπινης φύσης, αυτό βλέπουμε και αυτό σαγηνεύει. Το άλλο δεν σαγηνεύει» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος