Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Oι ηλεκτρονικές συνομιλίες Mίχου «οδηγούν» τις έρευνες – Καταπέλτης το κατηγορητήριο για τη μητέρα

Array

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συνομιλίες του Ηλία Μίχου με υποψήφιους πελάτες, μέσω του πλαστού προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος, υποδυόμενος το κορίτσι. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες. Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό για τη δράση του παιδοβιαστή και προαγωγού.

Ο Ηλίας Μίχος, φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Η μητέρα, κατηγορείται ότι προέτρεπε την 12χρονη να συναντάει άντρες και συγκεκριμένα εννέα και να έρχεται σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι είχε άγνοια για την εμπλοκή του Ηλία Μίχου.

Αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις

Ο κ. Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός, μιλώντας στον «Επίλογο» της ΕΡΤ, αναφορικά με τον βιασμό της 12χρονης και τις διαστάσεις που δικαίως έχει πάρει, τόνισε ότι «Αυτό που έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό, είναι οτι εμφανίστηκαν οι ρωγμές της οικογένειας. Άρα ο κάθε Έλληνας αρχίζει πια να φοβάται τι συμβαίνει δίπλα του, μέσα του, κοντά του και αυτό αυξάνει πάρα πολύ την εγκληματοφοβία».

Επιπροσθέτως, ερωτηθείς για το θέμα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να εξεταστεί και το μέτρο του χημικού ευνουχισμού.

«Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί»: Άρθρο του Α. Τσίπρα για την υπόθεση

«Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί», δηλώνει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία εμφανίζεται απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων, παρά στην προστασία τους. «Από τις πράξεις τους εκπορεύεται και προσλαμβάνεται από ένα μέρος της κοινωνίας ως κανονικότητα η προστασία του επίορκου, του κλέφτη που φορά κοστούμι, του άρπαγα ακόμα και του βιαστή, αν έχει τους κατάλληλους φίλους, αν ανήκει στους λίγους και εκλεκτούς, αν διαθέτει ερείσματα στην εξουσία ή ασκεί εξουσία», δήλωσε ο
ατχηγόες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση Γ. Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας προσβάλλει το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Γιάννης Οικονόμου απάντησε, λέγοντας ότι «Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των όρων που χρησιμοποιεί είτε έχει φθάσει στο έσχατο σημείο της χυδαιότητας (…) Κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης, είτε με ταξικό, είτε με φυλετικό, είτε με πολιτικό πρόσημο, είναι χυδαία και απαράδεκτη.

Με επιστολή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου του ΕΣΡ για την κάλυψη της υπόθεσης της 12χρονης στα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Προιστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν έχει γίνει διαρροή προσωπικών δεδομένων της ανήλικης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος