Κλείνει για εργασίες το αεροδρόμιο της Κέρκυρας – Δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο και δύο τον Φεβρουάριο

Κλειστό θα παραμείνει για κάθε πτήση το αεροδρόμιο της Κέρκυρας από τις 9 Ιανουαρίου για 15 μέρες και από τις 8 Φεβρουαρίου για άλλες 14 ημέρες, όπως προκύπτει από ΝΟΤΑΜ την οποία εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρία Fraport.

Εργασίες Ανακατασκευής του αεροδιαδρόμου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης με τοποθέτηση νέου τάπητα αλλά και υποστρώματος. Οι παρεμβάσεις θα έχουν προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων και θα αφορούν την ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του διαδρόμου και για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θα μπορούσε να γίνει τμηματικά.
Επίσης θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης της λωρίδας ασφαλείας, όπου στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθούν κροκάλες, που θα συμπιεστούν και θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρεμβάσεις σε δεύτερο χρόνο θα αφορούν και το δρόμο μπροστά από το αεροδρόμιο, όπου αναμένεται να σταματήσει η κυκλοφορία τα επόμενα χρόνια ενώ είναι πιθανόν να κλείσει εκ νέου το αεροδρόμιο τον Φεβρουάριο.

Η συνεννόηση με το ΕΚΑΒ

Αναφορικά με τις αεροδιακομιδές, σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport βρίσκεται σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, ώστε το χρονικό διάστημα, που το αεροδρόμιο θα είναι κλειστό, να σταθμεύει στην Κέρκυρα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξυπηρετεί έκτακτες περιπτώσεις.

Κλείνει για εργασίες το αεροδρόμιο της Κέρκυρας – Δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο και δύο τον Φεβρουάριο

Κριτική απο τους τοπικούς φορείς

Ωστόσο, κριτική ασκείται από τοπικούς φορείς στη διαχειρίστρια εταιρεία για το ότι ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας ελάχιστες εβδομάδες πριν.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ζήτα από την κυβέρνηση και το ΕΚΑΒ να σταθμεύει στην Κέρκυρα ελικόπτερο ικανό να πετά νύχτα και με κακό καιρό όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιαγκης, ασκεί κριτική για το τι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας.
Κλείνει για εργασίες το αεροδρόμιο της Κέρκυρας – Δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο και δύο τον Φεβρουάριο
Η Fraport
Εκπρόσωποι της Fraport είχαν ανακοινώσει εδώ και περίπου ένα μήνα ότι παράλληλα με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, θα γίνουν και εργασίες στο διάδρομο προσγείωσης, χωρίς όμως να προσδιορίσουν τη χρονική περίοδο που θα γίνουν εργασίες αυτές, ούτε το διάστημα που το αεροδρόμιο θα σταματήσει να λειτουργεί.
Η Fraport υποστηρίζει πως εγκαίρως τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για το διάστημα που θα είναι κλειστός ο διάδρομος,  έτσι ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.
Ρεπορταζ: Μαρίνα Μοσχάτ, Γιάννης Ανδριώτης
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος