Κέρκυρα: Παρεμβάσεις στο διάδρομο κλείνουν το αεροδρόμιο για 15 μέρες – Μεγάλη η επένδυση σύμφωνα με τη Fraport

Τα έργα ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης από τη Fraport κλείνουν για 15 ημέρες, 9-24/1 το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις θα έχουν προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων και θα αφορούν την ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του διαδρόμου και για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν θα μπορούσε να γίνει τμηματικά. Επίσης θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης της λωρίδας ασφαλείας, όπου στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθούν κροκάλες, που θα συμπιεστούν και θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα αεροσκάφη.

Αναφορικά με τις αεροδιακομιδές, σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport βρίσκεται σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, ώστε το χρονικό διάστημα, που το αεροδρόμιο θα είναι κλειστό, να σταθμεύει στην Κέρκυρα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξυπηρετεί έκτακτες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρεμβάσεις σε δεύτερο χρόνο θα αφορούν και το δρόμο μπροστά από το αεροδρόμιο όπου αναμένεται να σταματήσει η κυκλοφορία τα επόμενα χρόνια ενώ είναι πιθανόν να κλείσει εκ νέου το αεροδρόμιο τον Φεβρουάριο.

Τέλος, πηγές της Fraport επισημαίνουν, ότι έχουν ενημερώσει εγκαίρως τις αεροπορικές εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για το διάστημα που θα είναι κλειστός ο διάδρομος  έτσι ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος