Κιβωτός του Κόσμου: Υπέρογκα χρηματικά ποσά, τιμωρίες, «σιωπή» – Αποκαλυπτικές μαρτυρίες στην ΕΡΤ

Array

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, στο λογαριασμό μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ την τελευταία οχταετία, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει ούτε μία ανάληψη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με την Κιβωτό του Κόσμου έγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις.

Επίσης, δεσμεύτηκαν δύο θυρίδες, η μία εκ των οποίων ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντωνίου και η άλλη στο ίδρυμα. Συνολικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ.

Η Οικονομική Αστυνομία έχει κάνει από χθες εφόδους σε εγκαταστάσεις της Κιβωτού στον Κολωνό, στο Βόλο, στα Ιωάννινα, στη Χίο και στην Καλαμάτα, όπως και στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του στη Ραφήνα.

Το υλικό από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε ακίνητα της Κιβωτού έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

«Ήταν γνωστή σε εμένα, στις υπηρεσίες, στο υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων η έρευνα του συνηγόρου του πολίτη. Και μάλιστα με τον συνήγορο του πολίτη συνεργαζόμαστε για να πέσει φως στην υπόθεση» επισήμανε σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Προβληματισμος επικρατεί στις Αρχές ότι έχουν δεσμευτεί και λογαριασμοι στους οποιους πολίτες  είχαν χρήσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο και τώρα δεν μπορούν να εκταμιευσουν τις συντάξεις τους.

Παράλληλα η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ανθρώπους που δώριζαν ακίνητα στην οργάνωση.

«Έχει προβληματίσει πολλούς ανθρώπους, που ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας, είναι σκεπτικοί και θέλουν να αλλάξουν τη διαθήκη τους» τονίζει η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου.

Διαβάστε ακόμα: 

Καλαμάτα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου»

Αλλάζουν τις διαθήκες και αποσύρουν τις δωρεές από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Μαρτυρία πρώην εθελόντριας της Κιβωτού του Κόσμου στην ΕΡΤ: «Όχι αγκαλιές, ναι στις τιμωρίες» η οδηγία

Στο μεταξύ, σοκάρει η νέα μαρτυρία πρώην εργαζόμενης στη δομή της Χίου, που αποκαλύπτει στην ΕΡΤ τις αδιανόητες οδηγίες που δίνονταν από τη διοίκηση στους εργαζομένους για τη διαβίωση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της Κιβωτού.

«Μας είχαν δοθεί κάποιες οδηγίες και αυτές προσπαθούσαν να πούνε στους καινούργιους παιδαγωγούς. Ότι δεν είμαστε γονείς τους, να τους φερόμαστε με τρόπο που να δείχνει πειθαρχία, να τα φωνάζουμε, να μην τα αγκαλιάσουμε. Ερχόντουσαν να μας υποδείξουν πώς να τιμωρούμε τα παιδιά. Να κάθονται στον τοίχο όλη μέρα και να κοιτάνε τον τοίχο όρθια για ώρες» περιγράφει στην ΕΡΤ, ενώ προσθέτει: 

«Αυτό ήταν το μότο της Κιβωτού. Κεντημένο σε ένα καδράκι που ήταν τοποθετημένο αρχικά πάνω στο πιάνο στο σαλόνι και στη συνέχεια στη βιβλιοθήκη. Ήθελαν να επιβάλουν τη σιωπή. Αυτό όμως είναι συγκάλυψη είναι συνενοχή. Ήταν πάγια τακτική η τρομοκρατία. Δεν μας αντιμετώπιζαν ως υπαλλήλους αλλά ως ‘δουλικά’ τους».

Για τη δομή του Βόλου υπάρχουν δύο επίσημες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών από τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία που φέρνει στο φως η ΕΡΤ, οι κανόνες ήταν σαφείς στους νεοπροσληθέντες.

«Η εντολή ήταν να μην έχουμε επαφές μεταξύ μας για να μη μαθαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν αποφάσισαν να κάνουν ενδουπηρεσιακή έρευνα για τους ξυλοδαρμούς, ειπώθηκε ότι το θύμα αυτοτραυματίστηκε στο τζάκι, παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους του ιδρύματος» επισημαίνει πρώην εργαζόμενη της δομής εκεί. 

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης – Ντίνα Τσουκαλά – Κάτια Νιάκαρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος