Αλλάζουν τις διαθήκες και αποσύρουν τις δωρεές από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Αλλάζουν τις διαθήκες και αποσύρουν τις δωρεές από την «Κιβωτό του Κόσμου» αναφέρει η δικηγόρος και συμβολαιογράφος Αθηνών, κυρία Χριστίνα Μάνδρου μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα ακίνητα και τους λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέραςτου, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για τις οικονομικές συναλλαγές της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των επικεφαλής της.

Η δικηγόρος και συμβολαιογράφος Αθηνών, κυρία Χριστίνα Μάνδρου έχει περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει την Κιβωτό του Κόσμου ως κληρονόμου με διαθήκες και τώρα είναι σκεπτικοί και επιθυμούν να αλλάξουν την διαθήκη τους.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου που είναι πρωτοφανείς για φιλανθρωπικής δράσης ίδρυμα, δεν έχουμε κάτι πρόσφατο, ούτε εν πάση περιπτώσει, αν ανατρέξουμε πίσω, θα δούμε κάτι τόσο συγκλονιστικό σε ένα ίδρυμα ευρύτατης απήχησης, έχει προβληματίσει πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ανεξαρτήτως της οικονομικής τους ευμάρειας, ακόμα και φτωχοί άνθρωποι δηλαδή, μου έχει τύχει πολύ φτηνά και μικρά ακίνητα να τα διαθέτουν με διαθήκη ή και με δωρεά, να είναι τώρα σκεπτικοί και να θέλουν να προβούν σε αλλαγή των διαθηκών»

Δηλαδή, όπως εξηγεί, «Να πάψει δηλαδή η Κιβωτός να είναι εκείνη που τίμησαν με τη διαθήκη τους ή να σκεφτούν άλλα πρόσωπα. Δεν ξέρω αν θα σκεφτούν μέσα από την πίεση και την απογοήτευση που έχει προκύψει, άλλα από φιλανθρωπικά ιδρύματα. Γιατί δεν σας κρύβω ότι σε χθεσινή εμπειρία μου, διαθέτης ήταν πάρα πολύ σκεπτικός που ήθελε να αφήσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και είπε “Ας το αφήσω καλύτερα γιατί δείτε τι έγινε με την Κιβωτό”»

Κοινωνικόείναι πολύ κρίμα γιατί δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Κυρία Μαύρου, θέλω να σας ρωτήσω επίσης το εξής Ακούσαμε να λέει πολύς κόσμος ότι πηγαίναμε να κάνουμε μια δωρεά, να πηγαίναμε να κάνουμε μια συμβολαιογραφική πράξη για να παραχωρήσουμε ένα ακίνητο ή άλλα ακίνητα. Περισσότερα στην κιβωτό και μας έβαζαν κάποιους όρους που πραγματικά μας προβλημάτιζαν όλους. Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν; Γνωρίζετε τέτοιες περιπτώσεις.

Η κ. Μάνδρου είπε ακόμα ότι «Υπάρχουν όμως πάρα πολλές περιπτώσεις δωρητών οι οποίοι έχουν δώσει ακίνητα με συμβολαιογραφικές πράξεις και εν ζωή, με δωρεές δηλαδή, οι οποίοι τώρα αναζητούν νομική λύση, που υπάρχει βέβαια γιατί προβλέπεται, να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν την ανάκληση των δωρεών, γιατί η Κιβωτός προς την οποία εδόθησαν δεν αξιοποίησε τα ακίνητα αυτά και πρότεινε».

Ακόμα παραδέχτηκε ότι μία τέτοια διαδικασία απαιτεί χρόνο εξηγώντας: «Είναι μία διαδικασία που απαιτεί δικαστική απόφαση. Δεν μπορείς μόνος σου να ανακαλέσεις την δωρεά εν ζωή. Πρέπει να καταφύγεις στο δικαστήριο, να αποδείξεις με επιχειρήματα ότι εάν γνώριζες την εξέλιξη αυτή που βλέπουμε τώρα, δεν θα προέβαινες στη δωρεά».

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος