Πάτρα: Στις 27/9 θα συνεχιστεί η δίκη για την δολοφονία στον Λαγανά (video)

Array

Έξι άτομα κάθισαν σήμερα στο εδώλιο, στο Μικτό Ορκωτό της Πάτρας, για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο για μία σέλφι φωτογραφία τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά Ζακύνθου.

Μία δίκη που θα διαρκέσει μέρες, όπως υποστηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, καθώς υπάρχει διαφορετική ανάγνωση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Η δίκη διεκόπη, για τις 27 του μηνός.

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με ενστάσεις που κατέθεσαν συνήγοροι υπεράσπισης. Η πρώτη ένσταση που κατατέθηκε, αφορούσε θέμα της γνωστοποίησης του βουλεύματος παραπομπής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενός εκ των κατηγορούμενων και συγκεκριμένα για την γλώσσα στην οποία αυτό μεταφράστηκε.

Η δεύτερη ένσταση που κατατέθηκε από συνηγόρους ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, αφορούσε την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο, έπειτα από διάσκεψη, απέρριψε και τις δύο ενστάσεις και αποφάσισε την διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου. Προηγουμένως, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέθεσαν διεξοδικά τους ισχυρισμούς του κάθε κατηγορουμένου.

Παρόντες στην ακροαματική διαδικασία ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Πάτρα. Τέλος, η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος