Τον Ιανουάριο η εκτόξευση του Hellas Sat 4

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 θα γίνει η εκτόξευση στο διάστημα του εμπορικού δορυφόρου Hellas Sat 4.

Την ημερομηνία της εκτόξευσης ανακοίνωσε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά -ο οποίος επισκέφτηκε τον επίγειο Διαστημικό Δορυφορικό Σταθμό της Κύπρου- ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Ο νέος δορυφόρος θα εκτοξευτεί από τη γαλλική Γουιάνα και ο έλεγχος θα γίνεται από τα γραφεία της Hellas Sat στο Κορωπί και στη Λευκωσία.

Εξάλλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που εδρεύει στην Λεμεσό, όπου υπεγράφη παρουσία του συμφωνία συνεργασίας του πανεπιστημίου με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό(ΕΛ.Δ.Ο). Την συμφωνία υπέγραψαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Ανδρέας Αναγιωτός, και ο πρόεδρος του ΕΛ.Δ.Ο, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Ο πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου τόνισε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού αποτελεί μεγάλη τιμή για το Πανεπιστήμιο. Η συμφωνία, είπε ο κ Πρωτοπαπάς, είναι η απαρχή μιας λαμπρής και πολύ υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΕΠΑΚ και τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, στο σχεδιασμό του ευρωπαϊκού δικτύου πρόβλεψης πυρκαγιών.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο και τόνισε ότι ο τομέας του διαστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ως τομέας δημόσιας πολιτικής και τομέας έρευνας και τόνισε ότι γίνεται πολύ συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου τα ζητήματα του περιβάλλοντος να μπουν στην ατζέντα των τριμερών συναντήσεων Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ.

Στον υπουργό έγινε παρουσίαση του Ερευνητικού Κέντρου Ερατοσθένης και του έργου EXCELSIOR του ΤΕΠΑΚ, για θέματα έρευνας της γης και παρακολούθησης του περιβάλλοντος από το διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος