Τέσσερις συλλήψεις στον Πειραιά για τα 700 κιλά κοκαΐνης-Τι έγινε στο Δυρράχιο

Λεπτομέρειες για το πώς οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν περισσότερα από 700 κιλά κοκαϊνης από την Λατινική Αμερική, που ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του καλοκαιριού μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκαν δεκάδες ύποπτα κοντέινερς από το Εκουαδόρ φορτωμένα με μπανάνες, τα οποία όμως στο σύστημα ψύξης του «κουτιού« είχαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Στον Πειραιά  εντοπίστηκαν 11 κοντέινερ με προορισμό την Αλβανία και 4 με προορισμό την Ελλάδα.

Πριν από τρεις ημέρες, οι Έλληνες Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με Αλβανούς συναδέλφους τους, έστειλαν στο λιμάνι του Δυρραχίου δυο κοντέινερς με ρύζι και ζάχαρη, καθώς ήδη το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα, στήνοντας ενέδρα με “ελεγχόμενη παράδοση” στους Αλβανούς μαφιόζους που περίμεναν την κοκαίνη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έγιναν τέσσερις συλλήψεις και προφυλακίστηκε οδηγός νταλίκας στον Πειραιά, ενώ στην Αλβανία οι συλλήψεις συνεχίζονται.

Η ενημέρωση για την υπόθεση έγινε στο Τελωνείο του Πειραιά, από εκπροσώπους του Λιμενικού, της ΣΔΟΕ, της Διώξης Ναρκωτικών και των τελωνειακών αρχών, παρουσία και του υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ