Τάμπλετ στους μαθητές της Πεύκης Ηλείας – Κάνουν τηλεκπαίδευση σε αυλή καφενείου (video)

Για γεγονότα που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι», αναφερόμενος στο γεγονός ότι μαθητές στο χωριό Πεύκη του νομού Ηλείας πηγαίνουν για τηλεκπαίδευση σε αυλή καφενείου.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, είναι γνωστό πως δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ σε πολλά σπίτια, σε όλη την επικράτεια, ή και καθόλου σε περιοχές της υπαίθρου, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το εάν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή.

Τη Δευτέρα παραλαμβάνουμε 100 τάμπλετ για να τα δώσουμε σε παιδιά που, όπως μας βεβαιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, δεν έχουν, πρόσθεσε και σημείωσε πως σήμερα θα δοθούν 15 τάμπλετ στα παιδιά στην Πεύκη.

Όπως ανέφερε, ρόλος μας ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι να λύνουμε προβλήματα, κι ας μην είναι της αρμόδιότητάς μας, «πρέπει να σεβαστούμε τα παιδιά, να είμαστε προσεκτικοί στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων».

Η εκπαιδευτική κοινότητα σωστά κινητοποιήθηκε να καταγράψει αυτές τις αδυναμίες που είναι γνωστές και διαχρονικές· με βάση τα στοιχεία της α’βαθμιας εκπαίδευσης εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν σύνδεση ή τάμπλετ, είπε ο δήμαρχος Πύργου.

Σχετική είδησηΑ. Τσίπρας: «Φιάσκο» η «πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος