Συνεχίζονται από τα ξημερώματα για τρίτο 24ωρο, οι έρευνες στην περιοχή όπου βυθίστηκε η βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες ή μετανάστες στη Λέσβο. Η έγκυος που σε κατάσταση σοκ δήλωνε μετά τη διάσωση της ότι “25 άτομα είχαν αναχωρήσει από την Τουρκία”, βγήκε από την Εντατική και αναμένεται να καταθέσει εκ νέου μαζί με τη δεύτερη γυναίκα που διασώθηκε. Μόνον οι δύο τους επέζησαν του ναυαγίου, ενώ το Λιμενικό ανέσυρε έξι νεκρούς, τρεις γυναίκες, δύο άνδρες και ένα παιδί, την ώρα που τουρκικά σκάφη εντόπιζαν ακόμη επτάνεκρούς.
Οι έρευνες στις οποίες μετέχουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ψαράδες, αλλά και ένα σκάφος και ένα ελικόπτερο της Frontex, συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.
Μετατόπιση ή υπερβολικό φορτίο και λάθος χειρισμοί λόγω της εγκληματικής τακτικής των διακινητών, θεωρείται ως πιθανότερη αιτία του ναυαγίου, καθώς ούτε άσχημες καιρικές συνθήκες επικρκατούσαν στο Αιγαίο προχθές το βράδυ, αλλά ούτε υπάρχουν ενδείξεις για σύγκρουση με άλλο σκάφος.
Σύμμφωνα με το χρονικό της τραγωδίας, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε το ναυάγιο λίγο μετά το σήμα που εστάλη στις 23.00 το βράδυ της Κυριακής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ/Περιφερειακοί Σταθμοί/Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς
Σχετική είδηση:Τραγωδία στα νερά της Λέσβου με νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος