Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη από τα συνδικάτα στη ΔΕΘ

Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με αφορμή το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον δύο θα είναι οι συγκεντρώσεις, αφού όπως ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη από τα συνδικάτα στη ΔΕΘΤo εργατικό κέντρο Αθήνας σε εγκύκλιό του προς τα σωματεία της δύναμής του αναφέρει: “Το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, θα διοργανωθεί το αγωνιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και η πορεία, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, στην απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων, στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στην ανεργία, στη ληστρική φοροκαταιγίδα που χτυπά τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, στα μέτρα για το ασφαλιστικό, στη συνέχιση της πολιτικής διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών και κατάργησης των κοινωνικών αγαθών, στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να διατρανώσουμε και να διαδηλώσουμε για την ανατροπή αυτών των αντεργατικών, μνημονιακών και καταστροφικών πολιτικών για τις δυνάμεις της εργασίας και των μεσαίων στρωμάτων.

Γι αυτό σας καλούμε να δηλώσετε μέχρι και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 3:00 μ.μ. αριθμό εργαζομένων από το Σωματείο σας και τον κλάδο σας και ονοματεπώνυμα αυτών που επιθυμούν να ανέβουν με το πούλμαν στη Θεσσαλονίκη, στα τηλέφωνα του ΕΚΑ: 210 8836917 – 9, υπόψη Δημήτρη Μαγκλάρα, ώρες 09:30 – 15:30″.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη από τα συνδικάτα στη ΔΕΘΑπό την πλευρά του ο συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες, σημειώνει μεταξύ άλλων: “Χρειάζεται ταυτόχρονα να ανοίξουμε τη συζήτηση για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Γιατί για να ξεφύγουμε απο τον βραχνά των μνημονίων για να απαντήσουμε μια και καλή στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι απαραίτητη η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Και σε αυτόν το δρόμο χρειάζεται να βαδίσουμε.

Ο Συντονισμός ενάντια σε Κλεισίματα, Διαθεσιμότητες και Ιδιωτικοποιήσεις θα πρωτοστατήσει σε όλες τις μάχες όπως έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, και καλεί κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή και σωματείο να οργανώσουμε μαζί αυτές τις μάχες για την ανατροπή των μνημονίων και την εργατική προοπτική. Οργανώνουμε τη συμμετοχή στη διαδήλωση στην ΔΕΘ ναυλώνοντας πούλμαν.

 Δηλώστε τώρα συμμετοχή.

Eπικοινωνία: 6984 624069, syntonismoskd@gmail.com, www.syntonismoskd.blogspot.gr

Αναχώρηση πούλμαν για Θεσσαλονίκη Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, 8πμ, Μουσείο, κόστος 5€

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984 624069, 6975 885649, 6945 677808″.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: “Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το Προεδρείο της Ομοσπονδίας θα επισκεφθεί το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου και στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους Διευθυντές ΒΟΚ του Λ.Κ.Δ.Μ. Το απόγευμα (7μμ) της Τετάρτης (2/9) θα γίνει η ενημερωτική συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου θα γίνει η συνάντηση στον ΑΔΜΗΕ στη Δόξα Θεσσαλονίκης (7πμ) και αργότερα στις 12 το μεσημέρι το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας (7μμ) θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει στην Πτολεμαΐδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί και με άλλους συναδέλφους εργαζόμενους θα συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ”.

 

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει το εργατικό κέντρο Πάτρας, που αναφέρει πως: “Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διατίθεται να καλύψει τη μετακίνηση και τη διαμονή το Σάββατο 05/09/2015 των μελών των σωματείων της δύναμής του.

Επίσης, θα καλύψει τη μετακίνηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων εκτός της δύναμης του Ε.Κ.Πάτρας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο”.

 

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη από τα συνδικάτα στη ΔΕΘΤο ΠΑΜΕ       

Όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ “θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των αγροτών (ΠΑΣΥ), των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 10.30π.μ.

Θα παρουσιάσει στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενόψει της ΔΕΘ, το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος