Σε βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, όπου αργά χθες βράδυ, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, από πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, στην Αττική, επανήλθε το ρεύμα, στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, στη Δυτική Αττική στις περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.
Επίσης, στην Πελοπόννησο στις περιοχές, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα, καθώς και σε Αίγινα, Πόρο και Αγκίστρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο (2) ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σε βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση
ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Στο σημείο της έκρηξης μετέβησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή. Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε πως όλα τα συνεργεία και στελέχη του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανατροφοδοτήσουν τις γραμμές με εναλλακτικούς δρόμους ηλεκτροδότησης και να αποκαταστήσουν πλήρως τη διακοπή.

Επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι το φαινόμενο περιορίστηκε και δεν επεκτάθηκε. Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση ανέφερε πως σχεδόν σε όλες τις περιοχές αποκαταστάθηκε πλήρως, εκτός από κάποια διακύμανση της τάσης σε ελάχιστα σημεία. Αυτά τα προβλήματα υπήρξαν κυρίως τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για νέα προβλήματα.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε πως τέτοιου είδους συμβάντα δεν συμβαίνουν συχνά. «Συνήθως συμβαίνει κάποιο βραχυκύκλωμα, θα διερευνηθούν τα αίτια. Είναι νωρίς να πούμε τι φταίει και τι θα μπορούσε να γίνει εναλλακτικά», συμπληρώνει ο κ. Σκρέκας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε μέχρι τις 6 το πρωί να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Σχετική είδηση: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο – Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος