Κ. Σκρέκας για πυρκαγιά σε ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο: Το προσωπικό ανταπεξήλθε άριστα και άμεσα (audio)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε την πυρκαγιά στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας τη διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως όλα τα συνεργεία και στελέχη του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανατροφοδοτήσουν τις γραμμές με εναλλακτικούς δρόμους ηλεκτροδότησης και να αποκαταστήσουν πλήρως τη διακοπή.

Επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι το φαινόμενο περιορίστηκε και δεν επεκτάθηκε. Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση ανέφερε πως σχεδόν σε όλες τις περιοχές αποκαταστάθηκε πλήρως, εκτός από κάποια διακύμανση της τάσης σε ελάχιστα σημεία. Αυτά τα προβλήματα υπήρξαν κυρίως τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για νέα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε πως τέτοιου είδους συμβάντα δεν συμβαίνουν συχνά. «Συνήθως συμβαίνει κάποιο βραχυκύκλωμα, θα διερευνηθούν τα αίτια. Είναι νωρίς να πούμε τι φταίει και τι θα μπορούσε να γίνει εναλλακτικά», συμπληρώνει ο κ. Σκρέκας.

«Το προσωπικό ανταπεξήλθε άριστα και άμεσα εκ του αποτελέσματος. Η ζημιά θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν ήταν κατάλληλο το προσωπικό. Λειτούργησαν άριστα και πρέπει να τους συγχαρούμε», είπε στην εκπομπή ο υπουργός. «Θα δούμε σχετικά με τις “ελλείψεις προσωπικού στον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ”. Χρειαζόμαστε εκπαιδευμένους, καταρτισμένους ανθρώπους τη στιγμή που χρειάζεται, δεν είναι πάντα ο αριθμός του προσωπικού, αλλά η ποιότητα», επισημαίνει ο κ. Σκρέκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος