Σε τροχιά κινητοποιήσεων γιατροί και υγειονομικοί

“Γεμάτες” ημέρες διανύουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των φορέων τους.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκαν την Τρίτη 12/12, με κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ: “Εκφράσαμε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών.
Μας υποσχέθηκαν ότι εντός δύο ημερών θα έχουμε την απόφαση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι θετική και θα εκδοθεί άμεσα, ώστε να πληρωθούν οι επικουρικοί συνάδελφοι πριν τις γιορτές”.

Με άλλη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ: “καταγγέλλει τον Διοικητή του νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» για την απόφαση την οποία εξέδωσε σήμερα για το θέμα των επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου του, πιέζοντάς τους να μη συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας την οποία είχε εξαγγείλει η ΕΙΝΑΠ, ένα νόμιμο δικαίωμα και κατοχυρωμένο με αγώνες”.

Υπενθυμίζεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 14/12, ενώ σήμερα Τρίτη 12/12 κινητοποίηση είχαν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Σύσκεψη σωματείων πραγματοποίησαν τα Σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, με την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κομμάτων, συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής, καθώς και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα που προέκυψε από τη σύσκεψη, βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, αλλά και το γεγονός ότι “ο κόσμος που έχει ανάγκη απευθύνεται όλο και περισσότερο στα Νοσοκομεία αυτά, γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα, να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό και να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή τους”.

Εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε σχέδια που θέλουν τη συγχώνευση υπηρεσιών και κατάργησης τμημάτων μέσω κοινού οργανισμού, που όπως αναφέρουν “θα στρώνει το έδαφος και θα διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, που θα δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης”.

Επίσης διεκδικούν κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων “και στα τρία Νοσοκομεία για να αποτραπεί, πρώτα και κύρια, ο κίνδυνος κατάρρευσης και κλεισίματος μονάδων και τμημάτων”, καθώς και την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την ομαλή και αυτοτελή λειτουργία των νοσοκομείων.

Σχετικές ειδήσεις:
ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ: Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Mε προσωπικό ασφαλείας στις 14/12 νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας

ΕΙΝΑΠ: Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος