Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι συνταξιούχοι

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι ενόψει όπως υποστηρίζουν, των μέτρων του 3ου μνημονίου, που θα επιφέρουν άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την επιπλέον μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, και το πλήγμα στα οικογενειακά επιδόματα.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις ενόψει του συλλαλητηρίου στην πλατεία Κοτζιά την Τρίτη 3 Οκτωβρίου. Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, διεκδικούν τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων, του εφάπαξ και των μερισμάτων, τα δικαιώματά τους στην υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί.

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχασαν από τις μειώσεις των συντάξεών τους πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απύθμενο θράσος» όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι «με τις πετσοκομμένες συντάξεις που θα περικοπούν ακόμα 18% με την προσωπική διαφορά».

Παράλληλα οι συνταξιούχοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθώς επίσης και τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, μετά τις νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις τους που έγιναν σε εφαρμογή του άρθρου 13 του Ν. 4387/2016.

Η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε σημερινή ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αγανάκτηση, αντίθεση και διαμαρτυρία της για τη σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων τους και προειδοποιεί ότι θα στείλει εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη και σε άλλους αρμόδιους φορείς, ενώ τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τις δικαστικές Ενώσεις.

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι η κυβέρνηση προέβη σε «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό περίπου 40%, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων) των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 74%».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος