Ρυθμίσεις που θα απλοποιούν τη διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των αγροτικών εκτάσεων που εμφανίζονται ως δασικές ή αναδασωτέες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίζεται τη Μ. Τρίτη στη Βουλή. Κατεδαφιστέες παραμένουν αυθαίρετες κατασκευές κατοικίας, τουριστικές ή βιομηχανικές.
Ευνοϊκότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για την εξαγορά ή την παραχώρηση παράνομα εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων που έγιναν αγροτική γη. Οι κάτοχοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης έως τις 15 με 20 Ιουνίου προκειμένου το αγροτεμάχιο να μην κυρωθεί ως δασικό αλλά ως γεωργικό και να διασφαλιστεί η επιδότηση.
Το τίμημα για τα προ του ’75 ορίζεται στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας με αποπληρωμή σε έως και 100 δόσεις. Για την αξιοποίηση των εκτός σχεδίου περιοχών δεν είναι απαραίτητη η επικύρωση των δασικών χαρτών.
Οικισμοί αυθαιρέτων θα εξαιρεθούν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών αλλά ωστόσο μένει ανοιχτό το ποια θα είναι η τύχη τους. Αυθαίρετες κατασκευές σε καταπατημένες εκτάσεις -πολλές από τις οποίες είναι βίλες- παραμένουν κατεδαφιστέες.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου
Σχετική είδηση
Φάμελλος: Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα για να προχωρήσουν οι δασικοί χάρτες (video)
Δασικοί χάρτες: Έρχονται με αποκαλύψεις – Βροχή οι ενστάσεις
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος