Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από Δήμους για τη νέα σχολική χρονιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις Δήμων σε διάφορα σημεία της χώρας, με στόχο την ενίσχυση μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σταχυολογήσαμε και παρουσιάζουμε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής αναφέρει: “Καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, ο Δήμος Νέας Ιωνίας καλεί τους επιχειρηματίες της περιοχής που διατηρούν βιβλιοπωλεία – καταστήματα σχολικών ειδών να συνδράμουν με σχολικά είδη και κυρίως σχολικές τσάντες στη συγκέντρωση ειδών για άπορους μαθητές της πόλης μας.

Για τη συνδρομή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου – Βοσπόρου 121, 2102793916 – 2102777198 – 2102723675″.

Σχολικά είδη για περισσότερους από 5.000 μαθητές, που ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες συγκεντρώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, καλεί όλους τους δημότες της πρωτεύουσας να συνδράμουν στην προσπάθειά του, προσφέροντας μολύβια, στυλό, τετράδια, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, γόμες, ξύστρες, κασετίνες, σακίδια κ.α.

Σημεία συγκέντρωσης είναι τα κεντρικά γραφεία του ΚΥΑΔΑ, Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους (καθημερινές 7.30-17.00) και ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, Παλιό Φρουραρχείο, έναντι σταθμού Λαρίσης (καθημερινές 7.30 – 15.30). Περισσότερες πληροφορίες στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15422.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από Δήμους για τη νέα σχολική χρονιά
Bράβευση εκπαιδευτικών στο Δήμο Ελευσίνας για τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό φροντιστήριο

Στην Ελευσίνα ο Δήμος οργανώνει για άλλη μία φορά το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής οργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη των μαθητών & μαθητριών της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η εμπειρία των προηγούμενων ετών λειτουργίας μας απέδειξε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αναφορικά με το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις αλλά και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, καθιέρωσαν σύντομα το Κοινωνικό Φροντιστήριο ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας ενισχυτικής δομής του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, σας καλώ να συνδράμετε κατά το δυνατό, από τον ελεύθερο χρόνο σας. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στο Γυμνάσιο & Λύκειο είναι Φιλολογικά , Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία ενώ για το Δημοτικό Γλώσσα και Μαθηματικά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά στο 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας (Γυφτέα 27) τις απογευματινές ώρες (16:00-21:00).

Όσοι/ες εκπαιδευτικοί επιθυμείτε να συμμετέχετε, καλείσθε να υποβάλετε την Δήλωση – Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο Τμήμα Διαφάνειας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος, 1ος όροφος), για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210- 5537216 και 210-5537332. Υποβολή αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 22/09/2017″.

Ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει σχολικά είδη και κάνει γνωστό ότι: “Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση και στην εκπαίδευση και η οικονομική κρίση δεν πρέπει να στερεί από κανένα παιδί τα είδη που είναι απαραίτητα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Με αυτό το σκοπό ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης υλοποιούν για πρώτη φορά μια ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την υποστήριξη σε σχολικά είδη των μαθητών της πόλης, που έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους βιβλιοπώλες του Κορυδαλλού, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ενισχύοντας το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» και την Τράπεζα ειδών πρώτης ανάγκης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.

Για τον σκοπό αυτό, καλούν τους δημότες που θα κάνουν τις αγορές τους για τη νέα σχολική χρονιά από τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία να εκφράσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη, αγοράζοντας κάποιο επιπλέον προϊόν, το οποίο μπορούν να αφήσουν στο ειδικό σημείο συλλογής σχολικών προϊόντων που θα υπάρχει σε κάθε κατάστημα.

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο με στόχο την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη όλα τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και στους μαθητές.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από Δήμους για τη νέα σχολική χρονιά

Η συγκεκριμένη ενέργεια των τοπικών βιβλιοπωλείων δεν αποσκοπεί μόνο στην προφανή οικονομική υποστήριξη οικογενειών, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες σε σχολικά είδη. Απώτερος σκοπός είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών τα οποία, παρακολουθώντας τους γονείς τους να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια με τις αγορές τους, θα πάρουν χρήσιμα μαθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού στο δικαίωμα όλων των παιδιών για γνώση και εκπαίδευση.

Τις ευχαριστίες του προς τα βιβλιοπωλεία εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία τους δείχνει το δρόμο συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την εμπέδωση κλίματος αλληλεγγύης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη στο έργο που επιτελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Τέλος, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνεχίζει και φέτος να συγκεντρώνει σχολικές τσάντες και κασετίνες στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 3ος όροφος, τηλ. 213-2129333″.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από Δήμους για τη νέα σχολική χρονιάKαι τα συνδικάτα

Το Ε.Κ.Ν.Δ. (εργατικό κέντρο Ναυπακτίας – Δωρίδας) και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας-Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας ανακοινώνουν ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2017-2018 παρέχοντας δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όσους εκπαιδευτικούς ή φοιτητές επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά εκπαιδευτικό ή/και υποστηρικτικό έργο στις Δομές του Ε.Κ.Ν.Δ. να το δηλώσουν στη γραμματεία του Ε.Κ.Ν.Δ. τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 – 13.00.

Επίσης, καλούμε τους γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, να έρθουν σε επαφή με τη γραμματεία του Ε.Κ.Ν.Δ., προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής μέχρι 22/9/2017.

Τέλος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τον 5ο κύκλο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (σχολικό έτος 2016-2017) που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να τους ευχηθούμε καλές σπουδές.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται πρωτίστως στην σκληρή δουλειά των παιδιών και βεβαίως, στους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα ήταν εφικτό το αποτέλεσμα αυτό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος