Προετοιμάζονται για υποδοχή παραθεριστών οι βραβευμένες παραλίες με γαλάζιες σημαίες

Έντονες είναι οι προετοιμασίες στις περιοχές της χώρας που έχουν παραλίες που βραβεύτηκαν με τη “γαλάζια σημαία”, ώστε να βρεθούν έτοιμες για να υποδεχτούν τους παραθεριστές.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λοκρών, που βρίσκεται μέσα στη λίστα των περιοχών με βραβευμένες παραλίες: “Στο Δήμο Λοκρών βραβεύτηκαν 3 παραλίες με γαλάζια σημαία επί συνόλου 18 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ήδη έχουμε ξεκινήσει τον καθαρισμό των ακτών, την κλάδευση των φυτών, τις επιδιορθώσεις, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις του εξοπλισμού των παραλιών.
Είναι σε εξέλιξη η πρόσκληση πρόσληψης τεσσάρων ναυαγοσωστών για να διασφαλιστεί η προστασία των λουομένων.
Εντός του Ιουνίου οι παραλίες του Δήμου μας θα είναι έτοιμες για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους και παραθεριστές που προτιμούν για τις διακοπές τους το Δήμο Λοκρών”.

Οι βραβευμένες παραλίες του Δήμου Λοκρών είναι, Σκάλα Αταλάντης, Λιβανάτες-Κυανή, Λιβανάτες-Σχοινιάς.

Σημαντική είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης σε παγκόσμιο επίπεδο, από την Ελλάδα, στις “γαλάζιες σημαίες”, δηλαδή στην πιστοποίηση της ποιότητας των οργανωμένων παραλιών, τόσο σε ποιότητα υπηρεσιών, όσο και σε ποιότητα νερών κολύμβησης. Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στη δεύτερη θέση με 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη, που κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “γαλάζια σημαία”.

Σχετική είδηση: 497 ελληνικές ακτές κέρδισαν Γαλάζια Σημαία- Στη 2η θέση η Ελλάδα παγκοσμίως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ