Πρόεδρος ΕΚΑΒ: 200 ασθενείς κάθε ημέρα διακομίζονται μόνο στην Αττική

Tις τελευταίες 17 ημέρες που ήταν και οι πιo δύσκολες κατά την πανδημία,  το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε 7.500 διακομιδές, εκ των οποίων 3.700 στο λεκανοπέδιο Αττικής, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ,  Νίκος Παπαευσταθίου που συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Απήθυνε μάλιστα έκκληση στους πολίτες να καλούν το ΕΚΑΒ μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαίο, “καθώς όλοι οι πόροι, ανθρώπινοι και οχημάτων, είναι πολύτιμοι”.

Μπορεί η κατάσταση να είναι δύσκολη, είναι όμως διαχειρίσιμη. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι τη διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κρατήσει ψηλά τη σημαία του ΕΣΥ και αξίζουν τον θαυμασμό, επεσήμανε ο κ. Παπαευσταθίου.

Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, είναι αριθμός που δεν θα μπορούσαμε άλλοτε να φανταστούμε, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι σε ένα χρόνο covid οι διακομιδές σε όλη την χώρα έφτασαν τις 61.000 και έγιναν 100 αεροδιακομιδές

“Παρατηρούνται λίστες αναμονής”, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ επισημαίνοντας ότι αυτό “οφείλεται στη δυνατότητα που έχουν κάποιες ΜΕΘ να αντιμετωπίσουν ή να μην αντιμετωπίσουν κάποιους ασθενείς, ανάλογα με τις παθήσεις τους”.

Η πλατφόρμα καταγραφής ασθενών που χρίζουν Εντατική Θεραπεία, παρακολουθείται  24 ώρες το 24ωρο από το ΕΚΑΒ, ώστε να γίνει η διακομιδή με ταχύτητα, καθώς εκεί δηλώνονται σε πραγματικό χρόνο οι κενές κλίνες κι όταν απελευθερωθεί κλίνη η ΜΕΘ επιλέγει ποιό περιστατικό μπορεί να διαχειριστεί, εξήγησε  ο κ. Παπαευσταθίου.

“Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας”, είπε ο κ. Παπαευσταθίου. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος