Β. Κικίλιας: Αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί θα εισηγηθώ την επίταξή τους στον πρωθυπουργό

Άλλες 550 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα προστίθενται στην Αττική, έκανε γνωστό πριν από λίγο ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας. Επίσης, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες γιατροί στο κάλεσμα για βοήθεια θα εισηγηθεί επίταξη των υπηρεσιών τους στον πρωθυπουργό.

Είπε ότι οι 450 κλίνες αφορούν περιστατικά non covid και οι άλλες 100 κλίνες covid.Επίσης προστίθενται άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, στην Αττική. Στο ΕΣΥ ενσωματώνεται το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για non covid περιστατικά ενώ παραδίδονται άμεσα στο ΕΣΥ περίπου 900 αναπνευστήρες. Ο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε all covid νοσοκομείο.

“Όλη η Ελλάδα θεωρείται μια υγειονομική περιφέρεια και όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους δήμους και αεροκομιδές”.

Έκανε γνωστό ότι σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 4.648 άτομα με covid. Στην Αττική υπάρχουν αυτή τη στιγμή 381 ΜΕΘ covid από 229 πριν από έναν μήνα και 2.961 απλές κλίνες covid από 1.600.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι σήμερα επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της εξέλιξης της covid 19. To ιατρικό προσωπικό δίνει κάθε μέρα μια συγκλονιστική μάχη τόνισε και επισήμανε ότι θα γίνουν τα πάντα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τέλος της κρίσης λέγοντας ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί για αυτή την εξέλιξη.

Σημείωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό τον αριθμό τα εμβόλια Johnson & Johnson.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.465 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 1.701 στην Αττική και τα 394 στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος