Ποινική δίωξη σε υπευθύνους και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι» – Κακουργηματική παραβίαση μέτρων για κορονοϊό

Aντιμέτωποι με το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορoνοϊού βρίσκονται οι υπεύθυνοι, μέλη της διοίκησης και γιατροί της κλινικής “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση.

Η ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων της Covid-19 τον περασμένο Απρίλιο.

Πριν από ένα μήνα ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» είχε υποστηρίξει ότι το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα. Η επίσημη θέση της κλινικής ήταν ότι υπεύθυνος για τη διασπορά του ιού ήταν εξωτερικός ασθενής που πήγε για αιμοκάθαρση ενώ είχε ήδη μολυνθεί με τον ιό.

Η κλινική έχει υποστηρίξει πως όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη συνέχεια αφορούσαν σε περιπτώσεις που σχετίζονταν μόνο με το τμήμα τεχνητού νεφρού και κανέναν άλλον χώρο της κλινικής.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κλινικής «Ταξιάρχαι» βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος