Ποιες ιστοσελίδες και υποκινητές πολιτών κατά του εμβολίου μπήκαν στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η  δημοσιότητα της ιστοσελίδας με τίτλο «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» υπήρξε η αφορμή  για τις εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για άτομα που υποκινούν τους πολίτες σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη , Π. Θεοδωρικάκου.

Οι «Αυτόχθονες Έλληνες  Ιθαγενείς» χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς  ως «Κίνηση  τύπου Αρτέμη Σώρρα», τα μέλη της οποίας καλούν σε ανάκληση αντιπροσώπευσης , όπως αναφέρουν , και προτρέπουν τους πολίτες , τα μέλη τους και τους υποστηρικτές τους, να κάνουν μηνύσεις,  βάσει ενός τιμοκαταλόγου που έχουν αναρτήσει με ψευδείς νομικές συμβουλές, και να ζητούν υπέρογκα ποσά από 50.000 έως 10 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία  κατά την δική τους άποψη. Μάλιστα ζητείται και συμμετοχή έναντι 20 ευρώ σε περίπτωση ομαδικής αγωγής.

Μέλη της Κίνησης αυτής φέρονται να είναι ό γονέας στη Θέρμη που ζήτησε 2,7 εκατ. ευρώ από την διευθύντρια του σχολείου  καθώς και η φυσικοθεραπεύτρια από την Κρήτη που ταμπουρώθηκε με τον σύζυγο της σε ΚΑΠΗ ενώ βρισκόταν σε αναστολή.

Με παρόμοιο περιεχόμενο έχει εντοπιστεί μία ακόμη ιστοσελίδα  και κάποια προφίλ στο Facebook που καλούν ουσιαστικά σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό. Επίσης εντοπίστηκαν δύο κανάλια στο You Tube όπου δημοσιοποιούνται βίντεο και αντίστοιχο, περιεχόμενο.

Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και πέρυσι όταν ετέθη το θέμα της μάσκας στα σχολεία. Η τότε αντίστοιχη έρευνα κατέληξε στον σχηματισμό 17 δικογραφιών.

Το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα Δευτέρα, στον εισαγγελέα και αναμένεται αύριο Τρίτη να γίνουν ανακοινώσεις από τον  διευθυντή της Δίωξης Βασίλη Παπακώστα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος