Ποια μέτρα θα ισχύσουν την Πρωτοχρονιά – Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τα σχολεία

Μέτρα ανάλογα με αυτά των Χριστουγέννων θα ισχύσουν και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Άμυνα με τα μέτρα και επίθεση με το εμβόλιο… Με τα δύο αυτά όπλα συνεχίζεται η αμείωτη προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η πτωτική πορεία έχει πολύ μικρότερο ρυθμό, γεγονός που επιβάλλει διαρκή επαγρύπνηση.

Τα αυστηρά μέτρα των Χριστουγέννων και οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, χωρίς κάλαντα τις παραμονές και των δύο εορτών και μετακίνηση για το ρεβεγιόν με αποστολή sms στο 13033 με κωδικό 6, τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή.

Περιορισμός ατόμων και στα οικογενειακά τραπέζια, όπου θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες. Σε περίπτωση διαπίστωσης υπεράριθμου πάρτι, το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο.

“Δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Θα πάμε με αυτά τα μέτρα που έχουμε σήμερα σε ισχύ και θα κάνουμε μία συνολική αξιολόγηση” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η μετάβαση σε άλλο νομό απαγορεύεται, με τις αρχές να συνεχίζουν τους αυστηρούς ελέγχους.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων, έπειτα από συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών.

“Είναι προτεραιότητα της επιτροπής τα σχολεία ως δραστηριότητα” δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επικρατέστερη μέχρι στιγμής ημερομηνία, για το πρώτο σχολικό κουδούνι της νέας χρονιάς, τουλάχιστον για τα δημοτικά, είναι η 8η Ιανουαρίου.

“Αυτό θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, κοντά στην ημερομηνία αυτή ώστε να έχουν συλλεγεί και να μπορούν να μελετηθούν τα τελευταία στοιχεία και δεδομένα” είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος