Πιστώθηκε το Δώρο Χριστουγέννων σε όσους ήταν σε αναστολή – Τρίμηνη παράταση στα κόκκινα δάνεια

Παρατάσεις και διευκολύνσεις ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε “κόκκινους” δανειολήπτες. Ταυτόχρονα, πιστώθηκε και το Δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή το διάστημα από Μάιο έως Νοέμβριο. 

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα λάβουν την κρατική επιδότηση των αποδοχών Νοεμβρίου και του Δώρου Χριστουγέννων.

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται τρίμηνη παράταση στην προθεσμία ρύθμισης των κόκκινων δανείων με τις τράπεζες, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, καθώς επίσης και στην έναρξη καταβολής της κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» με δάνεια σε αναστολή πληρωμής.

Παράλληλα, παρατείνεται η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου από την 1η Μαρτίου του ΄21 για μεσαίες, μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και από την 1η Ιουνίου (2021) για φυσικά πρόσωπα, νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις με περιουσία έως 350.000 ευρώ.

“Υπό το βάρος του εκρηκτικού οικονομικού αδιεξόδου που η ίδια (η κυβέρνηση) έχει διαμορφώσει στην ελληνική αγορά, επιλέγει ως οδό διαφυγής την προσωρινή αναβολή εφαρμογής του καταστροφικού πτωχευτικού της νόμου”, σημειώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι μη μισθωτοί πρέπει να δηλώσουν ασφαλιστική κατηγορία για το 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ που άνοιξε σήμερα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γραβου, Ραλλού Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος