Παράταση της καταβολής αναπηρικών συντάξεων- Εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠΑ

Παράταση της καταβολής αναπηρικών συντάξεων και άλλων παροχών, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 ανακοινώθηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, προκειμένου να καλυφθούν στο σύνολό τους οι δικαιούχοι των πάσης φύσεως επιδομάτων και παροχών, των οποίων η συνέχιση χορήγησης συνδέεται με τη διαδικασία επανεξέτασης από τα ΚΕΠΑ.

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται ο σχεδιασμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-EΦKA) για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων και άλλων προνοιακών παροχών, μετά την επαναλειτουργία των επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στις 21 Δεκεμβρίου 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Προτεραιότητα έχει δοθεί στην εξέταση περιστατικών που είχαν ακυρωθεί, λόγω της αναστολής της λειτουργίας των ΚΕΠΑ εντός του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εξέταση των περιστατικών ξεκίνησε ήδη από την περίοδο των Χριστουγέννων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και έχει επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ακολουθήσει η νησιωτική Ελλάδα, αμέσως μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας στις μετακινήσεις και στη διαμονή του υγειονομικού προσωπικού.

Η εξυπηρέτηση γίνεται με προηγούμενη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση, με την οποία ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασής τους, έτσι ώστε να περιορίζεται ο χρόνος αναμονής και να αποτρέπεται ο συνωστισμός.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημειώνει ότι, κατά το 2020, παρά το lockdown και την αναστολή λειτουργίας των επιτροπών επί 3,5 μήνες, εξετάστηκαν από τα ΚΕΠΑ 166.204 αιτήματα ανά την επικράτεια, ξεπερνώντας τη σχετική επίδοση προηγουμένων ετών, με πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος