Ομαλά εξελίσσονται οι εμβολιασμοί στη ΔΕΘ- Νέα αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Από τις δέκα το πρωί έως τις 15.00 μ.μ, διενεργήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, δωρεάν rapid tests για τον κορονοϊό, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Από νωρίς, οι πολίτες που ενδιαφέρονταν να εξεταστούν, σχημάτισαν μεγάλη ουρά έξω από το Δημαρχείο, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις. Ο χρόνος αναμονής ήταν περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά.

Κανονικά, εντωμεταξύ, διενεργούνται οι εμβολιασμοί στο κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων, όπου χθες είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στο καταγραφικό της θερμοκρασίας των εμβολίων. Πρόκειται για εμβόλια της astra zeneca, τα οποία βρίσκονται στο ψυγείο, υποβάλλονται σε αναλύσεις και αναμένονται οδηγίες από την εταιρεία. Σήμερα, πάντως, λειτούργησαν και οι 2 εμβολιαστικές γραμμές στο συγκεκριμένο κέντρο.

Στο μεταξύ, κατά 17% αυξήθηκε περαιτέρω το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, μετά το 70% που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Σε σχέση δε με τα χαμηλότερα επίπεδα της περιόδου, δηλαδή την εβδομάδα 20-27 Ιανουαρίου, η απόλυτη τιμή του ιικού φορτίου είναι σήμερα εξαπλάσια. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον πρύτανη του Α.Π.Θ, κ. Νίκο Παπαϊωάννου, πρόκειται για ήπια αύξηση και όχι εκρηκτική, η οποία αποτυπώνεται και στις νοσηλείες, αποτελώντας, όμως, απόρροια της αύξησης του ιικού φορτίου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος