Οι βελτιώσεις στις 120 δόσεις – Σταματούν κατασχέσεις, ξεμπλοκάρουν λογαριασμοί (video)

Εκατομμύρια κατασχέσεις σταματούν με τη βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία. Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο, η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση “παγώνει” τις κατασχέσεις που είχαν γίνει ενώ “ξεμπλοκάρονται” οι λογαριασμοί που είχαν δεσμευθεί. Βελτιώσεις έρχονται και στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τον “έλεγχο” των δεσμευμένων τραπεζικών τους λογαριασμών θα μπορούν να ανακτήσουν ξανά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που θα υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία.

Εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και επιχειρήσεις με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ, χωρίς τόκους & προσαυξήσεις.

Επιχείρηση με ληξιπρόθεσμη βασική οφειλή 80.000 ευρώ, η οποία μαζί με τις προσαυξήσεις έχει ανέλθει στα 120.000 ευρώ. Με την αρχική μορφή της ρύθμισης μπορούσε να εξοφλήσει την οφειλή της σε έως 24 δόσεις των 5.089,08 ευρώ. Με τη νέα μορφή της ρύθμισης μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή της σε έως 120 δόσεις των 1.120,10 ευρώ.

Με την ένταξη στη ρύθμιση

* διαγράφεται το 10% των προσαυξήσεων
* πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων & τόκων στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής
* μεγαλύτερη μείωση προσαυξήσεων  & τόκων όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των δόσεων.
* ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης που έχει επιλέξει, χορηγείται σε αυτόν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.
* όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στη προηγούμενη μορφή της ρύθμισης μπορούν με νέα αίτηση τους να ζητήσουν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.
*  στη ρύθμιση εντάσσονται  και όσοι δουν να βεβαιώνονται φέτος ποσά φόρων που αφορούν προηγούμενα έτη μέχρι και το 2018.

Η νέα πλατφόρμα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου ενώ όσοι θέλουν να ενταχθούν έχουν προθεσμία έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος