Ο ζεστός καιρός ανακόπτει τη διάδοση του κορονοϊού; (video)

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης βρήκαν ότι το 90% της εξάπλωσης του covid19 μέχρι την Κυριακή έγινε σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες ανάμεσα σε 3-17 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα οι περιοχές όπου ο μέσος όρος θερμοκρασίας ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου, το ποσοστό των κρουσμάτων αναλογεί  στο 6% παγκοσμίως.

Αληθεύει, ότι οι ιοί που προσβάλλουν το αναπνευστικό εξασθενούν το καλοκαίρι και ότι παράγοντες αποτελούν η θερμοκρασία, ο ήλιος και η υγρασία. Ισχύει επίσης ότι το καλοκαίρι οι συναθροίσεις γίνονται πιο συχνά σε ανοικτούς χώρους, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, Θεοδώρα Χατζηιωάννου.

Επισήμανε πάντως ότι τα σταγονίδια από τη μύτη ή το στόμα μεταδίδονται σίγουρα και το καλοκαίρι, ενώ αυτό που αλλάζει είναι η διάρκεια που μένει ο ιός στις επιφάνειες.

Για το εμβόλιο και τα φάρμακα, η κυρία Χατζηιωάννου εξήγησε ότι δεν έχουν αναπτυχθεί θεραπείες ειδικά για τον κορονοϊό, αλλά αυτή τη στιγμή κάποια φάρμακα, αν δοθούν έγκαιρα, περιορίζουν ίσως τα επίπεδα της μόλυνσης και μειώνεται σε 4-6 ημέρες ο χρόνος  στην Εντατική που συνήθως είναι για 15-20 ημέρες.

Πηγή:ΕΡΤ
ΕΟΔΥ: Στους 22 οι νεκροί, 78 νέα κρούσματα-Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου Ξάνθης (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος