Ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι “αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης. Μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Κεραμέως τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια σώζης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών”.
Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά Τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αναφερόμενη στην ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κ Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.
Αναφορικά με την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, η κα Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.
Η υπουργός επεσήμανε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος