Μια μεγάλη “γιορτή” για τα αδέσποτα ζώα

Τέσσερις φιλοζωικοί σύλλογοι των δυτικών προαστίων και ο δήμος Αιγάλεω διοργανώνουν από κοινού μια μεγάλη γιορτή για τα αδέσποτα ζώα, με το σύνθημα «Υιοθετώ – Δεν αγοράζω».

Η ιδιαίτερη αυτή φιλοζωική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιουνίου, στο Δημοτικό ‘Αλσος Αιγάλεω από τις 11:00 π.μ μέχρι τις 15:00 μ.μ. Ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος (ΖΩΣΥΠΕ), το Σωματείο Φιλόζωων Χαϊδαρίου, το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Η Αγία Βαρβάρα», «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου» είναι οι οργανώσεις που εμπλέκονται σε αυτήν την πρωτοβουλία, που στόχο έχει να ωθήσει τους φιλόζωους πολίτες να προσφέρουν αγάπη, φιλοξενία και φροντίδα σε ένα αδέσποτο σκυλάκι ή γατάκι, αντί να αγοράσουν ένα, πληρώνοντας συχνά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, από κάποιο pet-shop ή εκτροφείο συγκεκριμένης ράτσας.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτή την γιορτή -που θέλουμε να την καθιερώσουμε-να αναπτυχθεί και μια διαφορετική κουλτούρα στους συνανθρώπους μας σε ότι αφορά την υιοθεσία αδέσποτων ζώων», αναφέρει η Πρόεδρος του Σωματείου Φιλόζωων Χαϊδαρίου, Κατερίνα Κούνουπα.

Όλα τα τετράποδα που θα δοθούν προς υιοθεσία, μέσω της δράσης, φροντίζονται από εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων-συλλόγων, που συνεργάζονται με τους δήμους στους οποίους δραστηριοποιούνται, ενώ έχουν εμβολιαστεί, αποπαρασιτωθεί και σημανθεί ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία της υιοθεσίας των ζώων θα πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες, καθώς όπως εξηγεί η κ. Κούνουπα, θα πρέπει να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία των υποψήφιων ιδιοκτητών.

Η Πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου Φιλόζωων Χαϊδαρίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συχνά οι εθελοντές, προκειμένου να περιθάλψουν τα ζώα και να τους βρουν τελικά ένα σπίτι.

«Οι εθελοντές μας δεν είναι πολλοί, τα ζωάκια είναι από δω και από κει, αφού δεν υπάρχουν αρκετά καταφύγια και εμείς παλεύουμε μόνοι μας. Περιμένουμε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Δυστυχώς όμως η καθημερινότητα μας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, αν υπολογίσουμε τις εγκαταλείψεις ζώων που γίνονται με πρόσχημα την οικονομική κρίση», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Πέρα όμως από τα εγκαταλελειμμένα ζώα, έχουμε να φροντίσουμε και να αντιμετωπίσουμε υποθέσεις κακοποιημένων σκύλων που έχουν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους μετά από εντολή εισαγγελέα».

Η κα Κούνουπα επεσήμανε τέλος την ανάγκη συνεισφοράς εθελοντών στο έργο του Σωματείου, καθώς υπάρχει πάντα ανάγκη για περισσότερη προσφορά στους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος