Μεταφέρεται η Pitsos στην Τουρκία – Αντιδράσεις εργαζομένων: Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία της PITSOS. “Υπήρχε μία υπόσχεση από τη Siemens να φτιάξει ένα εργοστάσιο με 700 θέσεις εργασίας και δεν τηρήθηκε. Μπορεί να έχει και σημειολογικό χαρακτήρα η απόφαση να μεταφερθεί το εργοστάσιό μας στην Τουρκία” δηλώνει στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων της Pitsos, Χ. Μπούκουλας.

Η PITSOS έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Το εργοστάσιο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι από το 1958, ενώ πιο πριν ήταν στη Λ. Αλεξάνδρας.

Όπως σημείωσε από τότε που εξαγοράστηκε η Pitsos από την Bosch και τη Siemens έχει μόνιμη κερδοφορία. «Κινδυνεύουμε άμεσα οι 250 εργαζόμενοι, όπως και άλλοι τόσοι άμεσα εμπλεκόμενοι προμηθευτές. Είναι κάτι που το ξέραμε από καιρό και κάνουμε συνεχείς οχλήσεις. Θέλουμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε ότι αποτελεί ευκαιρία και πρόκληση για την κυβέρνηση για τη στήριξη της ανάπτυξης: «Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ