Μέρα πληρωμών για χιλιάδες φορολογουμένους- Προς νέα ρύθμιση για τη ΔΕΗ

Δύσκολη ημέρα για χιλιάδες φορολογουμένους, καθώς –τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου- καλούνται να κλείσουν εκκρεμείς υποχρεώσεις.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος, της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της οφειλής στο πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών έως 120 δόσεις, δεδομένου ότι έως σήμερα έχουν υπαχθεί 351.128 φορολογούμενοι, οι οποίοι ρύθμισαν χρέη που φτάνουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στη ΔΕΗ την προαναήγγειλε από προχθές ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και ίσως και σήμερα να ανέβει στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Η εν λόγω ρύθμιση θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα είναι μια πάγια ρύθμιση, δηλαδή θα ισχύει σε μόνιμη βάση.

Το μεγάλο πρόβλημα στην ισχύουσα ρύθμιση είναι το μεγάλο ύψος της προκαταβολής, το οποίο φτάνει στο 40%. Τώρα με τη νέα ρύθμιση το ποσό θα είναι χαμηλότερο και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό της οφειλής. Ο αριθμός των δόσεων θα είναι έως 12 και φτάνουν έως τις 24 για τις πολύ μεγάλες οφειλές.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος