Μείωση της φορολογίας-Κατοχύρωση αφορολόγητου: Eντός Νοεμβρίου το ν/σ (video)

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μείωση της φορολογίας από μικρότερη παρακράτηση, ενώ η κατοχύρωση του αφορολόγητου θα συνδέεται με το 30% του εισοδήματος στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί το Νοέμβριο, θα προβλέπεται συντελεστής 9% από 22% σήμερα για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, διατήρηση του 22% για εισοδήματα από 10.001 έως και 20.000 ευρώ και μείωση κατά μία μονάδα όλων των υπόλοιπων συντελεστών για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, θεσπίζεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η μείωση της φορολογίας οδηγεί σε μικρότερη παρακράτηση φόρου και σε αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος. Για παράδειγμα φορολογούμενος με δύο παιδιά και εισόδημα 12.000 ευρώ, θα δει το φόρο του να μειώνεται κατά 330 ευρώ το χρόνο και το μισθό του να αυξάνεται κατά 23,57 ευρώ εάν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ή κατά 27,5 ευρώ εάν εργάζεται στο Δημόσιο.

Επίσης, φορολογούμενος με δύο παιδιά και εισόδημα 20.000 ευρώ, θα δει το φόρο του να μειώνεται κατά 210 ευρώ το χρόνο και το μισθό του να αυξάνεται κατά 12,14 ευρώ εάν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ή κατά 14,17 ευρώ εάν εργάζεται στο Δημόσιο.

Η κατοχύρωση του αφορολόγητου, προϋποθέτει την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε ύψος τουλάχιστον 30% του εισοδήματος.

Ρεπορτάζ:’Ακης Αθανασόπουλος
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος