Μεγάλος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΟΛΜΕ

Σε σταθερή βάση ο κλάδος των εκπαιδευτικών διοργανώνει αιμοδοσίες, αλλά τη χρονιά αυτή η διοργάνωση του συγκεκριμένου κύκλου αιμοδοσίας, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία. Όπως είναι γνωστό η πανδημία έφερε μείωση της προσέλευσης των αιμοδοτών, που με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων επιχειρείται να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ, χρονικά συμπίπτει με μία μεγάλη προσπάθεια.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: “Το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας (Απριλίου – Μαΐου 2020):
Στην ΟΛΜΕ: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020, ώρες: 9.30 – 13.00 (Γραφεία ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 και Ερμού, 6ος όροφος). Για την αποφυγή συνωστισμού θα υπάρξει προγραμματισμός με ραντεβού.

Στις ΕΛΜΕ της Αττικής:
10-4-2020 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου (Έλλης 3 κ’ Αγ. Παρασκευής), Α΄- Γ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, 9.30-13.30
28-4-2020 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου (Κτήμα Μακρυκώστα, ΣΕΛΕΤΕ-ΟΑΚΑ), Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, 9.30- 13.00
4-5-2020 2ο Εσπερ. ΕΠΑΛ Περιστερίου (Σπετσών 46), Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), 9.30- 13.00
5-5-2020 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου (Ταϋγέτου 60 Γκράβα), Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, 9.30- 13.00
6-5-2020 13ο Γ/σιο Πειραιά (Παπαστράτου 14), ΕΛΜΕ Πειραιά, 9.30- 13.00
13-5-2020 Σχολικό συγκρότημα Αγ.Νικολάου (Θησέως 175), ΕΛΜΕ Καλλιθέας/Ν. Σμύρνης/Μοσχάτου 9.30- 13.00

Εθελοντική αιμοδοσία ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ-ΚΕΜΕΤΕ

Η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται την περίοδο που διανύουμε από την πρωτοφανή πανδημία του κορονοϊού που πλήττει την Ελλάδα και τον πλανήτη ολόκληρο. Καθώς μας πληροφορούν όλοι οι υγειονομικοί φορείς ότι οι ανάγκες για αίμα πληθαίνουν, η ΟΛΜΕ και το ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, καλούν σε εθελοντική συμμετοχή στις ήδη προγραμματισμένες αιμοδοσίες, στην ΟΛΜΕ και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, προκειμένου να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τη χειμαζόμενη κοινωνία. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.

Οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, από τα κλιμάκια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Οι παραπάνω φορείς μας ενημέρωσαν να μην προβούμε σε έκτακτη αιμοδοσία, όπως προτείναμε, αλλά να πραγματοποιηθούν οι ήδη προγραμματισμένες, καθώς έχουν οριστεί εντός της κρίσιμης περιόδου, και προκειμένου να μην διαταραχθεί ο συνολικός συντονισμός των αιμοδοσιών.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ στις οποίες υπάρχει προγραμματισμένη αιμοδοσία να ενημερώσουν τα μέλη τους επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την αυξημένη ανάγκη για αίμα. Καλούμε επίσης τις ΕΛΜΕ να επικοινωνήσουν με τις οικείες ΔΙΔΕ και με τις Δ/σεις των σχολείων όπου θα πραγματοποιηθούν αιμοδοσίες, προκειμένου να μην υπάρξει διαδικαστικό κώλυμα στη λειτουργία της σχολικής μονάδας για τον σκοπό της αιμοδοσίας, καθώς και για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών για την απολύμανση του χώρου πριν και μετά την ημέρα της αιμοδοσίας.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς το ΥΠΑΙΘ με την οποία ζητά να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες προς τις αντίστοιχες Δ/σεις Β/μιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ανοίξουν τα εν λόγω σχολεία κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες και ώρες για τον σκοπό της αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνανθρώπους μας που στηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, απόδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, μόνο χαρίζεται”.

Σχετική είδηση: Συνεχίζεται η μάχη για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ