Συνεχίζεται η μάχη για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας

Μέτρα για να γίνεται η αιμοδοσία σε ασφαλές περιβάλλον παίρνουν οι φορείς που διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες και καλούν τους πολίτες να πάρουν μέρος σε αυτές.

Συνεχίζεται η μάχη για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίαςΌπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: “Η αιμοδοσία του Γ.Ν. ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ από τις 31/03/2020 έχει μεταφερθεί στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου σε αίθουσα που βρίσκεται στο ισόγειο και οι ώρες λειτουργίας για αιμοληψίες είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 13:30”.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει σε εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, από τις 9:00 έως τις 13:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Όπως αναφέρει: “Το αίμα που θα συγκεντρωθεί στην εθελοντική αυτή δράση, θα διατεθεί για τις ανάγκες του Τζανείου Νοσοκομείου.

Σημειώνεται, ότι τηρείται αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο και όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να δώσουν αίμα, μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 213 2022451-452”.

Συνεχίζεται η μάχη για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας1η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ανακοίνωσε ότι: “στο πλαίσιο των δράσεων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας υποστηρίζει τις ανάγκες σε αίμα το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», με πρόγραμμα περιοδικών εθελοντικών αιμοδοσιών.

Στοχευμένα και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ» ξεκινάμε την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, από τις 09:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ. στο κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ Ασπροπύργου, (Ειρήνης και Σωτήρη Πέτρουλα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2132006742.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες οδηγίες για την ασφαλή προσέλευση και συμμετοχή των εθελοντών”.

Συνεχίζεται η μάχη για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίαςBγαίνουμε από το σπίτι για να δώσουμε αίμα

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με τη συμμετοχή του Kέντρου Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» την Κυριακή 12 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).Η προηγούμενη αιμοδοσία είχε πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή του κόσμου πριν από λίγες ημέρες στην αιμοδοσία της δημοτικής ενότητας Αγ.Ι. Ρέντη μας συγκίνησε και μας παρότρυνε να διοργανώσουμε και δεύτερη αιμοδοσία στη δημοτική ενότητα Νίκαιας. Το γεγονός ότι σ’αυτή την τελευταία αιμοδοσία οι μονάδες αίματος αυξήθηκαν μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Οι δημότες, παλιοί και νέοι αιμοδότες ευαισθητοποιήθηκαν μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, λόγω της μείωσης αποθεμάτων αίματος.
Σας καλούμε να μεγαλώσουμε την αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας. Και σ’αυτή την αιμοδοσία έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έτσι ώστε η διεξαγωγή της να είναι ασφαλής».

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ(Π. Τσαλδάρη 10)
Ώρες: 9.00 π.μ.-13.30
ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΟΥΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος