Μεγάλη αύξηση των αιτήσεων για προστασία πρώτης κατοικίας

Αύξηση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον αριθμό των αιτημάτων δανειοληπτών για την προστασία της πρώτης τους κατοικίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από την 1η Ιουλίου του 2019 ( ημερομηνία έναρξης του ισχύοντος πλαισίου) έως και τις 30 Απριλίου έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες και στους διαχειριστές δανείων, 3.784 αιτήσεις πολιτών.

Συγκριτικά με μια εβδομάδα πριν, 201 νέοι χρήστες υπέβαλαν την αίτηση τους, ήτοι αύξηση κατά 5,61%. Τον προηγούμενο μήνα 586 νέοι χρήστες υπέβαλαν την αίτηση τους (αύξηση κατά 18,32%), ενώ σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου υπέβαλαν αίτηση 2.416 νέοι χρήστες, με το ποσοστό της αύξησης να φθάνει το 176,61%.

Από αυτές κατατέθηκαν 1.758 προτάσεις ρύθμισης χρέους από τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων.

Από αυτές τις προτάσεις ρύθμισης τις 1.077 τις έχουν αποδεχθεί οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των 681 υπολοίπων. Με βάση τη νομοθεσία ο πολίτης αφού λάβει την πρόταση ρύθμισης χρέους και τη σχετική σύμβαση από την τράπεζα – διαχειριστή δανείων, έχει προθεσμία ένα μήνα για να την εξετάσει και είτε να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει. Αν την απορρίψει, τότε τερματίζεται η διαδικασία.

Από τους πολίτες που έχουν δεχθεί τη ρύθμιση, 1.026 έχουν ήδη λάβει έγκριση της Κρατικής επιδότησης -η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εγκρίνει την επιδότηση μέσα σε 1 μήνα, αφότου ο πολίτης αποδεχθεί την σύμβαση, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του Νόμου.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ