Μάσκες και αντισηπτικά στα τελωνεία Ευζώνων και Προμαχώνα από τον ΥΜΑΘ (video)

Mάσκες μιας χρήσης και μεγάλες ποσότητες αντισηπτικό και απολυμαντικό διένειμε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου στο προσωπικό που υπηρετεί στους τελωνειακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα.

Στο σταθμό Ευζώνων επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση σε περίπου 1500 φορτηγά την ημέρα. Για τα ΙΧ τα σύνορα είναι ανοιχτά από τις 07.00-23.00 μόνον για Έλληνες πολίτες ή για πολίτες με άδεια παραμονής. Όσοι μπαίνουν στη χώρα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού των τελευταίων 72 ωρών. Σε οδηγούς φορτηγών και επιβάτες λεωφορείων διεξάγονται επιπλέον rapid tests. Χιλιάδες είναι και τα φορτηγά που περνούν από το τελωνείο Προμαχώνα ενώ εξαιρετικά μειωμένη είναι η κίνηση των ΙΧ.

Στο μεταξύ, σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη οφείλεται, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, η ανακοίνωση για 102 κρούσματα χθες στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη «καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες.

Ρεπορτάζ Στέλιος Νικητόπουλος – Λεωνίδας Κασάπης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος